Nedelja, 28/05 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
28/05Sautempton vs Liverpul1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
26/05/2023 16:53
U poslednjem kolu engleske Premijer lige Sautempton, koji ispada u Čempionšip, dočekuje Liverpul. Utakmica se, kao i sve ostale ovog kola, igra u nedelju u 17.30.
Sautempton

Nisu uspeli Sveci da se spasu mada su sve pokušeli. Ipak, ono što su propustili  jednom periodu sezone, kada su gubili utakmice od direktnih konkurenata, nije se moglo nadomestiti u finišu. Sautempton nema po čemu lepom da pamti ovu sezonu osim one pobede nad Mančester Sitijem u EFL kupu u četvrtfinalu. Ni taj trijumf nije im doneo ništa više od ispadanja u olufinalu tog takmičenja. Sledeće sezone tim iz južne luke igraće u drugoj ligi, a poznato je da je Čempionšip najjača druga liga na svetu, pa povratak sigurno neće biti lak. Često se dešavalo da tim koji ispadne iz prve lige za samo sezonu ili dve, ode čak u treći rang, ali se iskreno nadamo da sa Sautemptonom to neće biti slučaj, i da će Sveci, poput Barnlija ove sezone, u najkraćem roku uspeti da se vrate u Premijer ligu.

Liverpul

Da su Redsi igrali tokom sezone kao u njenom finišu sigurno da ne bi bili tek na petom mestu, bez izgleda za igranje u Ligi šampiona naredne jeseni. Kako god se okončao meč poslednjeg kola Liverpul će ostati peti, a to nije mesto koje može zadovoljiti armiju navijača slavnog kluba sa Enfilda. Četa Jirgena Klopa je u dobroj formi, niz pobeda prekinuli su u prethodnom kolu kada su na svom terenu remizirali sa Aston Vilom, i tada su i definitivno ostali bez šansi da budu makar četvrti. Pored relativnog nesuepha u prvenstvu Liverpul se nije proslavio ni u kupovima i biće ovo sezona bez trofeja U Ligi šampiona su prošli u četvrtfinale, ali ih je tamo zaustavio Real iz Madrida.

Predlog

Verujmo da ni jednima ni drugima nije do igranja fudbala ve nedelje, ali se sezona mora završiti. Možda će treneri ukazati priliku igračima koji su igrali nešto manje tokom sezone, pogotovo jer ni Sautempton, a ni Liverpul, ne mogu da promene svoju trenutnu poziciju, i jedino mogu uvećati bodovni saldo. Kako god izgedali timovi Liverpul je jači od Sautemptona i očekujemo da se od navijača i sezone oprosti pobedom. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.