Nedelja, 28/05 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
28/05Sandhausen vs Hamburger SV1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
27/05/2023 09:51
U poslednjem kolu nemačke Cvajte sastaju se dve ekipe koe u narednoj sezoni mogu da dele dva ranga. Meč u Zandhauzenu igra se u nedelju u 15.30.
Zandhauzen

Domaći tim se oprašta od igranja u drugoj ligi i sledi im težak period da se preko naporne treće lige ponovo vrate u Cvajtu. Nadu da kraj može biti pozitivan i da se domognu makar baraža, ekipa Zandhauzena je izgubila u poslednja tri kola u kojima je poražena od Braunšvajga, Hanze i Hajdenhajma. Pred poslednjih 90 minuta u sezoni nalaze se na poslednjem mestu i na njemu će i ostati ukoliko ne pobede ubedljivo Hamburger, a Regenzburg, isto tako ubedljivo, ne izgubi od Hajdenhajma. Ovo drugo se možda i dogodi, ali prvo jako teško. Na kraju krajeva ništa Zandhauzen ni ne dobija osvajanjem 17. mesta, pošto se u treću ligu direktno sele dve poslednjeplasirane ekipe, a samo će tim koji bude 16. imati šansu u baražu za spas.

Hamburger

Još jednom je nemački velikan propustio veliku šansu da se izbori za direktan povratak u elitu i tako već pet punih godina. Uvek Hamburger počne dobro, čak sjajno, bude lider Cvajte, ali kako vreme odmiče počnu da padaju na tabeli i na kraju se jedva dočepaju baraa, ili čak ni te poslednje slamke.Pred poslednje kolo imaju šansu da budu drugi, ali samo u slučaju svoje pobede u Zandhauzenu i, što je još važnije, makar remija Hajdenhajma u Regenzburgu. Poraz ili remi Hajdenhajma, uz pobedu Hamburgera, doveo bi do rokade na drugom mestu, pa bi se ove dve ekipe zamenile. Dobra vest je da Hamburgeru ne preti pad na četvrto mesto bez obzira šta bude uradio u Zandhauzenu, pa im je makar baraž siguran. Prošle sezone im se nije posrećio, u dvomeču su bili slabiji od berlinske Herte, a u ovom momentu još uvek ne znamo koji će tim u Bundesligi završiti na 16. poziciji, da li će to boto Bohum, Štutgart ili Šalke.

Predlog

Sigurno da domaćim fudbalerima nije do igre, od sledeće sezone igraće u trećoj ligi a povratak u Cvajtu sigurno neće biti jednostavan posao. S druge strane Hamburger se nada kiksu Hajdenhajma i svom povratku u Bundesligu bez baraža, ali je realnije da ponovo, kao i prošle sezone, igraju dvomeč sa 16. timom iz Bundeslige. Ovde bi dvojka morala da dođe, a za pobedu Hamburgera kvota je 1.38 u kladionici Maxbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.