Ponedeljak, 29/05 - Fudbal, Švajcarska, Super League
29/05St. Gallen vs SionDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
27/05/2023 09:02
U poslednjem kolu švajcarske Super lige sastaju se Sent Galen i Sion, a bodovi su mnogo važniji gostima. Utakmica se igra u ponedeljak u 16.30.
Sent Galen

Na kraju će ovo biti jedan od najslabijih plasmana ekipe Sent Galena u poslednjoj deceniji. Tim koji je pre par sezona bio konkurentan u za titulu u Švajcarskoj sada se nalazi na 8. mestu i u leđa mu gledaju samo dva tima, Sion i Vintertur. Zanimljivo je da je Sent Galen od pete pozicije, one koja donosi plasman u Evropu, udaljen samo dva boda, pa bi u nekom neverovatnom raspletu događaja, uz njihovu pobedu i poraze konkurenata, mogli čak i u Ligu konferencija. Ne možemo u to da poverujemo, pogotovo posle dva uzastopna remija u dva prethodna kola. Da su pobedili Lucern i Grashopers sada bi sami odlučivali o svojoj sudbini, dok ovako zavise i od rivala, a neki se sastaju međusobno, pa ne mogu da izgube i jedni i drugi.

Sion

Za goste ova utakmica život znači. Sio  je mogao u vanednom kolu da prestigne Vintertur i da mu prepusti \'\'fenjer\'\', ali su dozvolili Lucernu da preokrene i porazi ih na njihovom terenu. Bio je to četvrti uzastopni neuspeh Siona koji sada ne zavisi samo od svog meča, odnosno od rezultata u Sent Galenu. Vintertur ima bod više, ni oni se nisu proslavili protiv Ciriha na svom terenu i izgubili su, a u poslednjem kolu debitant u eliti gostuje kod novog šampiona Jang Bojsa. Ako Vintertur izgubi Sionu je dovoljan i bod u Sent Galenu da izbegne poslednje mesto i baraž za opstanak. Ove sezone niko ne ispada direktno iz Super lige, već igra baraž sa trećeplasiranim timom iz Čelendž lige, a sve zbog širenja lige za dva tima u narednoj sezoni.

Predlog

Sion je dobio šansu porazom Vintertura da izbegne poslednje mesto ali ne sme da veže i peti poraz. Sumnjamo da će \'\'mladi momci\'\' gledati kroz prste Vinterturu i dozvoliti iznenađenje u Bernu. Zato Sion ne sme da izgubi u Sent Galenu i verovatno će na taj način ispuniti svoj cilj. U Švajcarskoj nema popusta ni za jednu ekipu, igra se maksimalno u svakom kolu, pa ćemo izbeći konačan ishod i predložiti igru gol-gol. Za GG kvota je 1.50 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.