Ponedeljak, 29/05 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
29/05Víkingur Reykjavík vs Valur1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
27/05/2023 10:16
Domaćin je na neverovatan način otvorio novu sezonu i u ovom momentu deluje nezaustavljivo. Može li Valur da uradi nešto u gradskom derbiju Rejkjavika. Meč islandske lige igra se u ponedeljak u 21.15.
Vikingur

Na devet utakmica ekipa Vikingura ima isto toliko pobeda. Postoji opasnost da se islandska liga reši pre nego što se bitka i zahuktala, ali od prošle sezone postoji i plej-of, pa je sigurno da timovi koji su ambiciozni neće odustati. Vikongur je pokazao snagu u prošloj utakmici kada je slavio kao gost kod Akurejrija sa čak 4:0. To im je bila najubedljivija pobeda ove sezone, a jedan od tri poraza u tkz predsezoni, doživeli su baš od Valura u Kupu Islanda. Mora se reći da je Vikingur poražen i u Super kupu Islanda od prošlogodišnjeg šampiona Breidablika. Inače gol razlika im je sjajna, dali su 27 golova, tri u proseku po meču, dok im se mreža u prvenstvu zatresla samo dva puta u devet utakmica.

Valur

I gosti su krenuli dosta ambiciozno, u prvih sedam kola upisali su šest trijumfa i samo jedan poraz, i to od Breidablika, prošlogodišnjeg prvaka. Međutim, u dva poslednja kola Valur je bez postignutog gola, prvo su bez golova igrali protiv Keflavika na svom terenu, što je veliko iznenađenje, a onda je uspedio novi poraz od Breidablika, doduše minimalan. Na sve se nadovezao i neuspeh u kupu, i poraz od ekipe Grindavika. Sada je Valur na trećem emstu ali ima već osam bodova zasotatka za Vikingurom. Poraz bio odveo rivala na dvocifrenu bodovnu prednost i to nikako ne bi bilo dobro za Valur. S druge strane ako pobede u gradskom derbuiju, fudbaleri Valura će razliku spustiti na samo pet bodova i eto mnogo zanimljivijeg nastavka takmičenja.

Predlog

Uspeh Valura s nestrpljenjem očekuje i drugoplasirani Breidablik, najveći konkurent Vikinguru u bici za trofej. Ovo je prvi prvenstveni duel Valura i Vikingura u aktuelnoj sezoni ali su se oni već jednom sastali u Kupu Islanda i Valur je slavio na terenu Vikingura minimalnim rezultatom. DSada je, po nama, domaćin u mnogo boljoj formi i očekujemo i desetu uzastopnu pobedu Vikingura. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.