Utorak, 30/05 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
30/05HJK vs Honka1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
29/05/2023 17:35
U šesnaestini finala KUpa Finske aktuelni šampion Helsinki dočekuje odličnu Honku. Utakmica je na programu u utorak u 17.30.
HJK

Vladajući šampion Finske, ekipa Helsinkija, u šesnaestini finala Kupa ove zemlje igra protiv Honke, što čini ovaj meč derbijem ove runde najmasovnijeg takmičenja. Inače Helsinki nije u najboljoj formi u prvenstvu u poslednje vreme. Na posledjih pet utamica samo su jednom slavili, a u prethodna dva kola odigrali su nerešeno sa Ilvesom i Mariehamnom, timovima koji ne spadaju u fudbalski krem u \'\'zemlji 1000 jezera\'\'. Za prvenstvo ima vremena da se stvari poprave, ali u kupu nema ako se kiksne. Igra se samo jedan utakmica u ovoj fazi i pobednik ide u osminu finala dok poraženi završava svoj put. Recimo još da će se Helsinki ovog leta ponovo potruditi da se izbori za grupnu fazu nekog od evropskih kupova, što im je pošlo za rukom u prethodnoj sezoni.

Honka

Ekipa Honke je u gornjem delu tabele, trenutno na petom mestu, a njihov prevashodni cilj je da se izbore za plej-of u kome posle regularnih 22 kola igraju šest prvoplasiranih timova, dok ostale ekipe, iz donje polovine, takmičenje nastavljaju u plej-autu. Trenutno ni Hnka nije u najboljoj formi, u poslednja četiri meča doživeli su čak tri prvenstvena poraza, dok su u prethodna četiri kola imali samo jedan neuspeh. Tim iz grada Espo je prethodno prvenstvo završio na trećem mestu i igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija ovog leta. Ukoliko bi i ove sezone Honka ponovila takav rezultat, sigurno da bi svi bili prezadovoljni u ovom klubu.

Predlog

Pre nešto više od mesec dana ove dve ekipe su se već sastale na istom mestu, u finskoj prestonici. Tada je Helsinki bio uspešniji i slavio sa 2:0. Nešto ranije igrali su i u Liga kupu, ponovo u Helsinkiju, a i tada je slavio HJK. Ovaj duel je možda i važniji od prethodna dva pošto jedna ekipa završava takmičenje u kupu, a očekujemo da Helsinki još jednom potvrdi da je kvalitetniji tim i tako izađe iz male krize pred važne mečeve oji ga očekuju. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.