Utorak, 30/05 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
30/05Joventut Badalona vs Baskonia Vitoria-Gasteiz1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
29/05/2023 18:01
Početak četvrtfinalne serije u španskoj ACB ligi bio je neočekivan i Huventud je slavio u Vitoriji. Drugi meč igra se u Badaloni u utorak u 21 čas.
Huventud

Ekipa iz Badalone nije uspela da se vrati u Evroligu ni ove sezone. Njihova jedina šansa za to je osvajanje Evrokupa, a ove sezone su bili zaustavljeni u polufinalu ovog takmičenja od Gran Kanarije, takođe ACB ligaša, koja je kasnije i trijumfovala u Evrkupu. Regularni deo sezone u ACB ligi Huventud je završio na sedmom mestu i smatralo se da je autsajder u seriji sa Baskonijom. Međutim, već u prvom meču stigli su do brejka u Baskiji, a najzaslužniji za pobedu, sa čak 99 ubačenih poena, bio je američki bek Kajl Gaj koji je ubacio čak 36 poena. Taj učinak je rekord Huventuda u plej-of mečevima, pošto je prethodni držao Viljakampa koji je dao 35 koševa još pre tačno 30 godina. Sjajan je bio u Vladimir Brodzijanski, košarkaš koji je ove sezone jedno vreme nosio dres Partizana, Slovak je postigao 21 poen za 25 minuta u igri.

Baskonija

Baskijci su suočeni sa ispadanje iz plej-ofa na prvom stepeniku iako su odlično odigrali regularni deo sezone i završili na drugoj poziciji, razdvojivši Barselonu i novog evropskog prava Real iz Madrida. Ispostavilo se da to ne znači mnogo, mada je ovaj tim imao čak 28 pobeda i samo 6 poraza u ligaškom delu, pa su prednost izgubili već posle prve utakmice. Baskonija je očalno otvorila meč pred svojim navijačima, već posle deset minuta igre gosti su imali 12 poena prednosti, usput ubacivši Baskoniji 28 koševa. Do kraja Huventud nije ispuštao prednost, a odbrana Baskonije je još jednom primila veliki broj poena, što im se često dešavalo i tokom Evrolige u kojoj nisu uspeli da se izbore za plej-of. U prvom meču najefikasniji bio je Markus Hauard, on je ubacio 28 poena, a dvocifreni su bili još Sederkerskis, Gidraitis, Tompson i Marinković. Inače, Baskonija je imala dvojicu košarkaša u najboljoj petorci lige, a to su Markus Hauard i Darijus Tompson, bekovi baskijskog tima.

Predlog

Huventud je uradio ono što je želeo, napravio je brejk na startu i sada je sve u rukuma katalonskog tima. Pobednika ovog para u polufinalu čeka bolji iz okršaja Reala i Gran Kanarije. Baskonija nam deluje baš umorno u finišu sezone i smatramo da će Huventud to uspeti da iskoristi i plasira se u polufinale. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.35.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.