Sreda, 31/05 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
31/05Gran Canaria vs Real Madrid1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
29/05/2023 18:19
Madriđani su proslavili titulu šampiona Evrope i sada kreću ka trofeju u domaćem šampionatu. Drugi meč sa Gran Kanarijom igra se u sredu u 21 čas.
Gran Kanarija

Španci opet vladaju evropskom košarkom. Pored toga što je reprezentacija ove zemlje postala prvak Evrope jesenas, u oba takmičenja ULEB-a slavili su klubovi iz ACB lige. Real je osvojio Evroligu a košarkaši Gran Kanarije bili su najbolji u Evrokupu i izborili nastup u elitnom takmičenju za narednu sezonu. Još uvek nije sasvim jasno da li će tim sa Kanarskih Ostrva igrati Evroligu pošto su se pojavile neke informacije o odustajanju, ali za sada zvanične potvrde takve informacije nema. Najveći problem za ovaj tim su duga putovanja, oni se nalaze daleko od Pirinijeskog poluostrva i bili bi im jako naprono da dva ili tri puta sedmično putuju na kontinent. U prvoj utakmici plej-ofa lako su poraženi u glavnom gradu, Real je slavio sa 27 poena razlike, a najviše su se u gostujućoj ekipi istakli Poljak Balcerovski i Francuz Ingliš sa po 15 poena.

Real Madrid

Real se protiv Partizana izvukao iz ponora i postao prvi klub koji je u Evroligi nadokandio prednost rivala od dve pobede u četvrtfinalu i plasirao se na Fajnal-for. Ne samo da su Madriđani otišli u Kaunas nakon dva poraza na svom terenu na stratu, već su tamo pobedili Barselonu i Olimpijakos, dve najbolje ekipe, i stigli do novog trofeja. Koš za pobedu dao je Serhio Ljulj, ali da ostavimo po strani ono što je okončano i posvetimo se ACB ligi. Sezonu je Real završio na trećem mestu, kao i u Evroligi i svi u kraljevskom klubu veruju u isti scenario na kraju. U prvom meču su lako pobedili Ostrvljanje, svih 12 igrača koje je \'\'skidao\'\' Ćus Mateo su dali poene, a najviše ih je ubacio Džanan Musa 20. Serhio LJulj je dodao 16 i stigao do 6027 ukupno, čime je iza sebe ostavio slavnog Felipe Rejesa. Valter Tavares je opet dominirao pod koševima, uhvatio je 8 lopti i sada je četvrti Realov skakač svih vremena.

Predlog

Smatramo da će Real uraditi sve da već sada završi seriju i malo se odmori pred polufinale. Cilj je da odu do kraja i ne bi bilo dobro da se dodatno iscrpljuju ako to nije potrebno. I dalje su bez Poarjea i Deka, ali sve to uglavnom dobro funkcioniše. Real ima širok roster i maksimalno ga koristi. Predlažemo dvojku na Kanarskim Ostrvima, a za pobedu Reala dobija se koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.