Petak, 02/06 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
02/06Derry City vs Shelbourne1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
31/05/2023 12:32
Lider na tabeli u irskoj Premijer ligi pokušaće da se \'\'izvadi\'\' protiv Šelburna za poraz u prošlom kolu u Slajgu. Meč se igra u petak u 20.45 u Deriju.
Deri Siti

Veiko iznenađenje bio je poraz Deri Sitija uod Slajgo Roversa prošle subote. Mogao je Deri da dodatno umakne svojim najbližim pratiocima, pre svih Šamroku i Bohemijansu, ali je poražen minimalnim rezultatom i tako prekinuo niz od četiri uzastopne pobede. Ipak, i dalje su lideri, ali je prvenstvo tek negde na polovini i ostalo je da se odigra još mnogo utakmica. Deri nekako ne blista na svom terenu u prvom delu sezone. Već su izgubili mnogo bodova kao domaćini i pravo je čudo da se to nije odrazilo na položaj na tabeli. Po tri boda iz Derija već su odneli Drogeda, Bohemijans i Šamrok, a neporaženi su ostali Dandalk i Slajgo. Zato su uspešni na strani i već su doneli 20 bodova sa mečeva u gostima, od 34 koliko imaju.

Šelburn

Gosti nemaju velike ambijcije, njima je samo opstanak cilj u ovoj sezoni, a prethodnu su, da podsetimo, završili na 7. poziciji, bez nekih većih problema oko statusa. Trenutno su na šestom mestu, nalaze se u sigurnoj zoni i mogu igrati mirno u narednom periodu. Imaju 6 pobeda, čak 7 remija i poraženi su samo četiri puta. Jedan od ta četiri poraza došao je baš protiv Derija i to u Šelburnu. Na poslednjih deset utakmica ovaj tim je izgubio samo jednom, bilo je to pre dva kola u meču sa Sent Patrikosom, dok su u prethodnoj rundi osvojili bod na teškom gostovanju u prestonici protiv Bohemijansa. Dakle, Šelburn nije dao gol na dva poslednja meča, i to je najveći probem pred odlazak u deri, kod tima koji je sigurno kvalitetniji.

Predlog

U prvom odmeravanju snaga ova dva tima u aktuelnoj sezoni Deri Siti je slavio u Šelburnu sa 1:0. Zanimljiv je podatak da su se ova dva tim asastala prošle sezone u finalu Kupa Republike Irske, a da je Deri taj meč dobio sa čak 4:0. Očekujemo da i sada slavi ekipa iz Derija i tako ostane na vrhu tabele Premijer lige. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.