Subota, 03/06 - Fudbal, Danska, Superliga
03/06Alborg vs Silkeborg1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/06/2023 13:02
U poslednjem kolu plej-auta danske Super lige domaći tim se bori za spasonosne bodove. Utakmica u Olborgu igra se u subotu u 14 časova.
Olborg

Voda je došla do grla ekipi Olborga i oni moraju da se spašavaju u poslednjem kolu. Povoljna okolnost je to što sami odlučuju o svojoj sudbini i pobeda nad Silkeborgom ostavila bi ih u ligi. Pred poslednju rndu tri ekipe na dnu imaju isti broj poena a dve će se preseliti u drugu ligu. Pored Olborga po 27 bodova imaju i Lingbi i Horsens, ali Olborg ima bolju gol razliku i od jednih i od drugih, i to pozamašnu, pa bi u slučaju trijumfa ostali ispred ova dva tima i, samim tim, sačuvali elitni status. Olborg je poražen u dva prethodna kola, od Mitjilanda na svom terenu i Lingbija u gostima, a ti porazi stigli su nakon izgubljenog finala kupa preko koga su mogli da se plasiraju i u Evropu. Na kraju je FC Kopenhagen slavio protiv njih u finalu minimalnim rezultatom i osvojio prvi trofej u sezoni.

Silkeborg

Za goste je sezona mogla odavno da se završi pošto oni igraju bez nekog posebnog motiva još od kada nisu uspeli da se izbore za plej-of. Igranje u plej-autu ih očigledno nije inspirisalo i sezonu će završiti tek na devetom mestu, pošto za osmoplasiranim Odenzeom zaostaju osam bodova, a od Olborga koji je iza njih imaju više čak 11. Može se reći da su u poslednje vreme popravili formu, imaju dve pobede i remi u tri prethodna kola, a prošli meč protiv Mitjilanda bio je pravi spektakl i završen je rezultatom 3:3. Njihov put u kupu, koji im je bio jedina šansa da opet izađu u Evropu, završen je u polufinalu i to baš porazom od Olborga, koji je bio uspešniji u dvomeču. U prvoj utakmici bilo je 1:1, ali je Olborg na svom terenu slavio sa 4:1 i izbori se za završnu predstavu.

Predlog

Možda se taj trijumf u kupu na kraju obije o glavu ekipi Olborga. Silkeborg bi mogao da poželi da se \'\'osveti\'\' za eliminaciju i tako pošalje Olborg u drugu ligu. Jesu gosti kvalitetniji, iako to u najmasovnijem takmičenju nisu dokazali, i samo je pitanje njihove rešenosti da u poslednjem kolu odigraju maksimalno, bez obzira što njima bodovi ništa ne znače. Takav ishod s nestrpljenjem očekuju Lingbi i Horsens, koji igraju međusobni meč, pa bi pobednik u slučaju da Olborg ne trijumfuju, ostao u ligi. Mi smatramo da će se Olborg izboriti s pritiskom i pobediti nezainteresovani Silkeborg. Za jedinicu se u kaldionici Meridianbet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.