Subota, 03/06 - Fudbal, Francuska, Liga 1
03/06Troa vs LilPoluvreme/Krajtip: 2/2
7 / 10 Ulog
01/06/2023 14:16
U francuskoj Ligi 1 ostalo je još jedno kolo i nekoliko nerešenih dilema. Troa je već drugoligaš pa meč sa Lilom više znači gostima. Utakmica se igra u subotu u 21 čas, kad i sve ostale poslednje runde.
Troa

Ekipa Troe nije uspela da se izbori za očuvanje statusa prvoligaša i naredne sezone gledaćemo je u Ligi 2. Pred poslednje kolo ovaj tim se nalazi na 18. mestu sa 23 boda, koliko ima i Ažaksio na 19. poziciji, a od prvog tima iznad crte udaljeni su čak 12 poena. Odavno je poznatno da će ispasti i to se vidi i po njihovim rezultatima u drugom delu sezone. Verovali ili ne, Troa je bez pobede još od 2. januara kada su slavili protiv Strazbura u gostima. Od tog trenutka nanizali su 20 utakmice bez pobede, sa samo pet remija i čak 15 poraza. Pravo je čudo na nisu \'\'fenjeraši\'\', ali je ta \'\'priviegija\'\' pripala ekipi Anžera koja ima samo 18 bodova. U prošlom kolu je Troa izgubio baš od Anđera sa 2:1 i tako kompletirao celu polusezonu bez pobede.

Lil

Za goste je utakmica važna utoliko što ih može odvesti u kvalifikacije za Ligu Evrope. Trenutno su četvrti i samo to moesto, uz pobednika Kupa Francuske, vodi u ovo, drugo po jačini, evropsko takmičenje. Do trećeg mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona Doge ne mogu da stignu, Marsej im beži čak sedam bodova, a direktno će u evropsku elitu šampiona PSŽ i drugoplasirani Lans. Međutim, četvrto mesto je ugroženo Lilu od strane Rena i Monaka koji zaostaju samo po bod, pa je jako povoljna okolnost po tim sa severa Francuske što u poslednjem kolu nema jačeg rivala od ekipe Troa. Sami odlučuju o svojoj sudbini i pobeda na ovom gostovanju ostavlja ih na četvrtom mestu, što u ovakvoj konkurenciji nije loš rezultat.

Predlog

Nije Troa nikog pobedio tačno pet meseci pa neće ni mnogo bolji Lil. U prvom delu sezone Lil je na svom terenu pobedio Troa sa čak 5:1, a sada mu je dovoljan i minimalan trijumf za ispunjenje cilja i ostanak na mestu koje vodi u Ligu Evrope. Sumnjamo da će se Doge kockati na ovom meču, već će pokušati da što pre reše sve dileme i ostvare pobedu, poslednju u ovoj sezoni. Lil je dobio dve važne utakmice pre ove, sa po 2:1 slavili su protiv nanta i Marseja, pa smo ubeđeni da će vezati i treću. Verujemo da će sve biti gotovo rano, pa predlažemo prelaz 2/2 sa kvotom 1.65 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.