Nedelja, 04/06 - Fudbal, Španija, La Liga
04/06Osasuna vs Đirona1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
02/06/2023 10:27
Utakmica poslednjeg kola mogla bi nekom od ova dva rivala da donese plasman u Evropu. Meč u Pamploni igra se u nedelju u 18.30.
Osasuna

Tim iz Pamplone sam odlučuje o svojoj sudbini i pobedomnad Kataloncima ostali bi na 7. mestu, pa bi se samim tim izborili za igranje u Ligi konferencija. Nismo sigurni koliko je to uspeh za tim koji je bio u neverovatnoj formi na startu sezone, jedno vreme proveo je i na vrhu tabele La Lige, a pored toga igrao je i u finalu Kupa Kralja. Nisu uspeli da pobede Real u velikom fiinalu i da na taj način stignu do Lige Evrope, pa bi im plasman u slabije evrospko takmičenje došao kao uteha. Iza njih na tabeli su Bilbao sa istim brojem bodova, dok Đirona i rajo Valjekano imaju po jedan manje. Prednost Osasune je u tome što ima bolji međusobni skor sa Baskijcima, pa ako završe sa istim brojem bodova, biće ispred njih. Zato Osasuni pobeda sve rešava.

Đirona

Imaju i Katalonci svoju računicu, mada nam se čini da su oni svoju šansu prokockali u prethodna četiri kola u kojima su bez pobede, sa dva remija i dva poraza. Da bi se oni preselili na sedmo mesto neophodno je da trijumfuju u Pamploni i da Bilbao ne slavi u Madridu protiv Reala. Međutim, isti broj bodova kao i Đirona imaju i Rajo i Sevilja, pa je lako moguć i neki veći krug, a to je već viša matematika ko od koga ima bolji međusobni skor. Uglavnom, Sevilja nije preterano zainteresovana jer je osvajanjem Lige Evrope \'\'kupila\'\' kartu za igranje u Ligi šampiona naredne jeseni i pridružiće se Barseloni, Realu, Atletiku i Sosijedadu koji su to ostvarili preko La Lige.

Predlog

Bilo bi nepravedno da Osasuna posle jedne stvarno dobre sezone ostane bez Evrope. Bili su u finalu Kupa Kralja, držali se jako dugo u samom vrhu tabele u La ligi, ali su u drugom delu sezone malo popustitli. Šansu da se ipak domognu evropskih kupova imaju isključivo ako pobede Đironu na svom terenu, a mi verujemo da hoće. Za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.