Utorak, 06/06 - Fudbal, Island, Cup
06/06Breidablik vs FH1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
04/06/2023 12:40
U četvrtfinalu islandskog kupa sastaju se aktuelni šampion Breidablik i Hafnarfjordur. Meč se igra u ponedeljak u 22 časa.
Breidablik

Prošle sezone Breidablik je dominirao u islandskoj ligi i na kraju slavio zasluženo titulu šampiona sa čak deset bodova prednosti u odnosu na drugpolasirani Akurejri. Ove sezone nisu počelitako dobro, na tabeli se zato izdvojio tim Vikingura iz Rejkjavika, a dobru priliku da se dodatno primaknu lideru fudbaleri Breidablika su prošustili u prethodnom kolu kada su na svom terenu remizirali sa Vikingurom 2:2. Međutim, treba biti iskren i reći da je Breidablik na neverovatan način stigao i do tog jednog boda. Gosti su imali prednost od dva gola sve do 96. minuta, a onda je domaćin dao golove u 96. i 97. minutu za remi i ostanak na pet bodova zaostatka za Vikingurom. To im daje nadu da u preostalom delu prvenstva, ali i plej-ofa koji se igra i ove godine, mogu nadoknaditi minus i odbraniti titulu. Sada žele u završnicu kupa, u kome su u dve prethodne runde izbacili Fjolnir i Trotur na gostovanjima.

Hafnarfjordur

Gosti dolaze iz grada Hafnarfjordura i pre nego što je islandska liga počela ozbiljnije da se prati, bili su najbolji tim u ovoj ostrvskoj zemlji. Kako je u islandski fudbal počelo da se više ulaže, a reprezentacija ove zemlje uspela da se pojavi i na kontinentalnom i na najvećoj svetskoj smotri fudbala, tako je i liga postala znatno ozbiljnija. I ostali elitni timovi su napravili respektabilne sastave i sada je pitanje dana kada će se neki tim naći i u grupnoj fazi nekog od evropskih kupova. Posebno je zanimljivo što se prvenstvo Islanda igra tokom leta kada je ponuda mečeva znatno manja i mnogi kladioci vole utakmice iz ove zemlje jer pada mnogo golova. HF je u dobroj formi, u poslednja četiri meča nemaju poraz, slavili su dva puta u ligi i jednom u kupu, a u poslednjem kolu su osvojili bod na teškom gostovanju kod Valura.

Predlog

Jako je zanimljivo to što su se ova dva tima već sastala u kupu ove sezone. Bilo je to u grupnoj fazi koja se igra pre početka prvenstva, a tada je Breidablik slavio sa 3:1. Sada ih je že-reb ponovo spojio ali će sada jedan tim završiti svj put. Po nama, Breidablik je favorit i očekujemo da ponovo bude uspešniji od Hafnarfjordura. Za jedinicu se u kaldionici CircusBet dobija koeficijent 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.