Utorak, 06/06 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
06/06Real Madrid vs Joventut BadalonaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 88.50
8 / 10 Ulog
05/06/2023 16:20
U prvom meču polufinala plej-ofa španske ACB lige Real dočekuje Huventud iz Badalone. Meč se igra u utorak u 21 čas.
Real Madrid

Aktuelni šampion Evrope nije imao mnogo problema sa pobednikom Evrokupa ekipom Gran Kanarije. Ostrvljanje su dobili u dve utakmice, u prvoj je bilo čak 27 poena razlike u Madridu, dok je na Kanarskim Ostrvima Real slavio sa osam poena. Izgleda da se tim preporodio posle onog četvrtfinala sa Partizanom, posebno posle one prve dve utakmice kada je beogradski tim izdominirao. Od tog trenutka Madriđani su ređali samo pobede, ukupno im sada imaju 12 u nizu, a među ovim \'\'domaćim\'\', i one tri protiv Partizana, smestile su se i one najbitnije, protiv Barselone u polufinalu i Olimpijakosa u finalu Fajnal-fora u Kaunasu. U utakmicama sa Gran Kanarijom najefikasniji bio je Džanan Musa koji je u prvom meču ubacio 20 poena, a u drugom 22. Ponovo je i Serhio Ljulj onaj stari, ubacio je 14 i 16 poena, a i roster je širi jer je sada i Geršon Jabusele u pogonu, pa ima ko da odmeni malo opterećene igrače pod koševima, posebno Tavaresa.

Huventud

Bivši šampion Evrope iz Badalone nije uspeo ni ove sezone da se vrati u Evroligu. Ponovo su imali velike ambicije u Evrokupu, nadali su se plasmanu u finale, kao i tituli, ali ih je zaustavila ekipa Gran Kanarije u polufinalu. i naredne sezone igraće u slabijem evropskom kupu, jedino u slučaju da od igranja Evrolige odustanu i Gran Kanarija i Valensija, pa da njima stigne pozivnica. Plasmanom u polufinale plej-ofa ispunili su cilj u domaćem prvenstvu. Oni su u četvrtfinalu iznenadili  i pobedili je posle samo dva meča. Odlučujući je bio onaj prvi u Vitoriji kada je Huventud odigrao možda i najbolji meč u sezoni, ubacio 99 koševa evroligašu i došao do brejka. I u drugoj utakmici Huventud je kontrolisao igru i rezultat od samog početka, samo što nije imao ogromnu prednost tokom meča, kao što je to bilo u Baskiji. Kajl Gaj je odigrao dva fantastična meča, posebno onaj prvi kada je u Vitoriji ubacio 36 poena, dok se u drugom zaustavio na 22. Odličan je u oba meča bio i Vladimir Brodzijanski, košarkaš koji je jedan deo sezone proveo u Partizanu, on je u prvoj utakmici ubacio 21, a u drugoj 13 poena. Ima tim iz Badalone još aduta, tu su iskusni Hrvat Ante Tomić, Vives, Birgander, Feliz i ostali.

Predlog

Huventud je već napravio jedno iznenađenje i sumnjamo da su kadri da eliminišu prvaka Evrope. Mnogo toga zavisiće od prvog meča, ali znaju to i u Madridu i sigurno je da će Mateo Ćus želeti da tituli šampiona Starog kontinenta doda i ovu iz ACB lige. Real je u regularnom delu sezone oba puta pobedio Huventud, u Madridu sa 96:79 i u Badaloni 86:76. Madriđani postižu veliki broj poena i očekujemo da budu raspucani i u ovom meču. Naš predlog je domaćin daje više koševa od ponuđene granice, ona je na 88,5 poena, a za (+) kvota je 1.75 u kladionici Meridianbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.