Utorak, 06/06 - Fudbal, Švedska, Seperetan
06/06Helsingborg vs Jönköpings AIFDupla šansatip: X2
9 / 10 Ulog
05/06/2023 16:39
Ubrzano se igra u švedskoj drugoj ligi i već je na programu novo kolo. U vanrendnoj rundi očajni Helsingborg dočekuje Jenčeoing u utorak u 15 časova.
Helsingborg

Izgleda da ispadanje Helsingborga iz elite nije bilo slučajno. Oni su prošle sezone završili tek na 15. mestu u prvoj ligi i osvojili su samo 17 bodova tokom celog prvenstva. Jedino je Sundsval bio slabiji od njih, ali su oba tima još na polovini prvenstva znali šta im se sprema. I novu sezonu, sada u drugoj ligi, počeli su jako loše. Nakon deset odigranih utakmica imaju samo jednu pobedu i sa šest osvojenih bodova nalaze se na pretopslednjem mestu, koje takođe, uz poslednje, vodi u niži rang. Imaju dovoljno vremena da se osveste, ali će morati da počnu da pobeđuju jer je ova liga izuzetno izjednačena i može se dogoditi da rivali umaknu na tabeli. U pet poslednjih utakmica nemaju pobedu, ali su zato izgubili samo jednom u prethodna četiri meča. Podbacili su prošlog vikenda kada su na svom terenu igrali bez golova sa poslednjim  Skovdeom.

Jenčeping

Gosti su znatno bolje otvorili novo prvenstvo i nalaze se na deobi petog mesta sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i Sundsval, tim koji je, uz Helsingborg ispao iz elite. To je sasvim zadovoljavajući trenutni palsman za tim koji je prošlu sezonu u drugoj ligi okončao na 13. mestu i samo za bod izbegao igranje baraža za opstanak. Njihove ambicije nisu velike, teško je očekivati da se uključe u bitku za plasman u elitni rang, ali ništa ne možemo da tvrdimo posle samo desetak odigranih utakmica u novom prvenstvu. Za sada se izdvojio tim Utsiktena, koga za sada prate Vasteras i Ester. Jenčeping je prošlog vikenda poražen baš od Estera na svom terenu posle velike borbe sa 3:2, čime je prekinuo niz od dva vezana trijumfa, nad GAIS-om i Brageom.

Predlog

Sudeće po startu sezone gosti bi trebalo da budu favoriti u ovom meču. Jenčeping je igrao četiri puta na strani do sada, još nije doživeo poraz, a uz tri remija imaju i jedan trijumf. Helsingbirg konačno mora da počne da osvaja ceo plen, samo remijima neće uspeti da ostanu ni u drugoj ligi, ali nam se čini da je kriza u ovom klubu baš duboka. Ne očekujemo da Jenčeping izgubi ovaj meč, pa predlažemo duplu šansu na goste. Za x2 kvota je u kladionici MaxBet 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.