Sreda, 07/06 - Košarka, Turska, BSL
07/06Anadolu Efes vs Fenerbahçe1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
06/06/2023 12:44
Gotovo svi su očekivali da u finalu turskog plej-ofa opet igraju Fener i Efes, ali to se neće dogoditi jer su se sastali već u polufinalu. Posle prva dva meča, kada je Fener bio domaćin, rezultat je 1:1 u pobedama. U trećem meču je domaćin Anadolu Efes,a meč je na programu u sredu u 19 časova.
Anadolu Efes

Pivari su imali katastrofalnu sezonu Evroligi i, ne samo da nisu odbranili titulu koju su osvajali dve prethodne sezone, već se nisu plasirali ni u četvrtfinale. Takav očajan rezultat izazvao je brojne turbulencije, prvi je nogu povukao trener Ergin Ataman koji se dogovorio sa Panatinaikosom još za vreme trajanja Evrolige, a očekuje se da i igrački kadar doživi brojne promene. Tako nije bilo bilo prošlog leta, pa je samo umesto Simona stigao Vil Klajburn i Efes je slovio za jednog od glavnih favorita. U domaćem prvenstvu su završili tek na trećoj poziciji, ali su usplei da u drugom meču na terenu Fenera naprave brejk i to na neverovatan način kada je trojku u poslednjim trenucima ubacio Klajburn za konačnih 90:92. U prvoj utakmici Fener je razbio Efes i slavio sa čak 42 poena razlike, ali šta to vredi kada se broje samo pobede. Klajburn je u drugom meču ubacio 35 poena, a potporu je imao od Brajanta sa 18 i Larkina koji je ubacio 17 koševa, Potpuno je podbacio Vasa Micić koji je meč završio sa samo dva poena, mada je igrao svega 18 minuta.

Fenerbahče

Žuto-crni su na spektakularan način otvorili ovu polufinalnu seriju i dobili prvi meč sa 108:66, sa 42 poena razlike i tako naneli najubedljiiji poraz Pivarima. Međutim, nisu uspeli u svojoj nameri i u drugoj utakmici, takođe pred svojim navijačima, poraženi su trojkom Klajburna u poslednjem napadu. Sada će morati da dobiju bar jedna meč na terenu rivala da bi o ukupnom pobedniku odlučivali na svom parketu, jer su tu privilegiju stekli zahvaljujući osvajanju drugog mesta nakon regularnog dela prvenstva. U drugom polufinalu sastaju se prvoplasirani Turk Telekom i četvrtoplasirana Karšijaka. Što se Evrolige tiče ni Fenerbahče ne može da se pohvali uspešnom sezonom, oni su se, doduše, ugurali u plej-of sa osme pozicije, ali su u četvrtfinalu zaustavljeni od Olimpijakosa porazom u petom meču. Džnatan Motli je bio najbolji u drugom meču sa 22 poena a nije bio loš ni u prvom sa 18. Prijatno je iznenadio Biberović sa 11 koševa u prvom i čak 17 u drugom meču. Ostali su odigrali prosečno, pa i povratnik u tim nakon teže povrede, Skoti Vilbekin. On je na dva meča postigao 23 poena, a zan se koliko inače može.

Predlog

Iako su oba tima iz Istanbula domaći teren često predstavlja prevagu u ovakvim mečevima. To se pokazalo kao istinito u prvoj utakmici ali ne i u drugoj kada je Efes ukrao pobedu Feneru. Sada Pivari imaju prednost, trebaju samo da čuvaju svoj teren i plasiraće se u finale. Neće to biti jednostavno, ali za ovaj meč njima dajemo prednost. Za pobedu domaćina koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.