Četvrtak, 08/06 - Fudbal, Island, 1 deild
08/06Fjölnir vs Grótta1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
07/06/2023 20:21
U šestom kolu islandske druge lige vodeći Fjolnir dočekuje ekipu Grote. Meč je zakazan za četvrtak u 21.15.
Fjolnir

Ekipa iz grada Grafavogura odlično je započela novu sezonu i posle pet odigranih kola nalazi se na vrhu tabele islandske druge lige. Ostvarili su četiri pobede i samo jedan remi, pa sa 13 bodova dele vodeću poziciju sa timom Aftureldinga. Nije ovo liga koju često pratimo, ali u letnjim danima i nemamo neki bolji izbor. Islandski fudbal je zantno napredovao, posebno se to odnosi na nacionalni tim koji je imao neke sjajne rezultate u bliskoj prošlosti, tu pre svega mislimo na plasmane na Mundijal i EURO, kao i igranje u A diviziji Lige nacija. Inače, Fjolnir je prethodnu sezonu, u drugom po jačini takmičenju na Ostrvu, osvojio četvrto mesto, ali sa čak deset bodova manje od drugoplasiranog Kopavogura, koji je u pobednika, tim Filkira, obezbedio plasman u elitu.

Grota

Grota je bila bolje plasirana od Fjolnira u prethodnoj sezoni, ali ni njihovo treće mesto nije im donelo ulazak u društvo najboljih. Čini se da će ove sezone to ići još teže, posle pet odigranih mečeva u novom prvenstvu nalaze se na šestom mestu, a za sada imaju samo jednu pobedu, tri remija i jedan poraz. To je ukupno 6 bodova, čak sedam manje od lidera Fjolnira i njegovog prvog pratioca Aftureldinga. Tu, za sada, jedinu pobedu, Grota je zabeležila u prethodnom kolu kada su sa čak 5:1 pobedili Leiknir. Da li je to nagoveštaj boljih igara, ili je Leiknir tim koji spada u slabije u ovoj ligi, biće jasnije posle gostovanja kod odličnog Fjolnira.

Predlog

U prošloj sezoni Grota je oba puta bila bolja od Fjolnira, ali su sada stvari malo drugačije. Fjolnir je mnogo bolje započeo sezonu i očekujemo da u takvom stilu i nastave. To znači da predviđamo pobedu domaćčina u ovom meču, a za jedinicu se u kladionici Maxet dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.