Petak, 09/06 - Košarka, Italija, Serie A
09/06Milano vs Virtus Bologna1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
07/06/2023 20:42
Kreće finalna serija u italijanskom Palakanestru. Sastaju se, po očekivanju, dva evroligaša, Olimpija i Virtus. Domaćin prvog meča je tim iz Milana, a igra se u petak u 20.30.
Olimpija Milano

Tim iz grada mode pravljen je za Fajnal-for Evrolige. To je skup sjajnij pojedinaca odlično vođenih od jednog od najtrofejnijih evropskih trenera Etorea Mesine. Međutim, tokom sezone ova ekipa je imala ogromnih problema sa povredama glavnih igrača, pa su veći deo takmičenja odigrali bez Šejvona Šildsa, Kevina Pengosa, Luiđija Datomea i Devona Hola. U međuvremenu su dovedeni Timoti Luvavu i Šabaz Nejpir, pa je to sada još jači tim nego na početku sezone. U Evroligi nije bilo mogućnosti da se u finišu isprave svi propusti, mada su u jednom trenutku bili blizu plasmana u Top 8 fazu. U Palakanestru je Olimpija osvojila prvo mesto nakon regularnog dela prvenstva, u četvrtfinalu plej-ofa izbacili su, sa 3:1 u pobedama, osmoplasirani Pezaro, a u polufinalu su sa 3:0 u pobedama eliminisali Dinamo Sasari.

Virtus

Crno-beli iz Bolonje najzad su se vratili u Evroligu zahvaljujući trijumfu u Evrokupu prošle sezone. Nisu uspeli da budu među najboljih osam i da tako obezbede još jednu sezonu u košarkaškoj eliti, ali sva je prilika da će dobiti specijalnu pozivnicu i za narednu sezonu, s obzirom da ostaje suspenzija za ruske klubove. I Virtus ima izuzetno kvalitetan sastav, videlo se to i tokom Evrolige, a u domaćem šampionatu zauzeli su drugo mesto posle regularnog dela takmičenja. Njihov rival u prvoj undi plej-ofa bila je ekipa Brindizija koju su dobili maksimanim rezultatom 3:0 u pobedama, a na isti način, u samo tri meča, izbacili su trećeplasiranu Tortonu. U svim mečevima bili su izuzetno efikasni, a najviše su se isticali oni najiskusniji, Heket, Šenglejia, Belineli, Teodosić...

Predlog

Očekuje nas, verujemo u to, duga serija u finalu. Sastaju se dve ubedljivo najbolje italijanske ekipe i sve podseća na zlatne dane ovog sporta na Apeninskom poluostrvu. U narednim sezonama moraće da se priključi još neka ekipa da Palakanestro ne bi postao monoton. U prvoj utakmici tipujemo na domaćina, kada se igra pred svojim navijačima to je solidna prednost u ovoj ligi, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.