Subota, 10/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
10/06KA vs FylkirUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
09/06/2023 10:31
U 11. kolu islandske elitne lige ekipe Akurejrija dočekuje tim Filkira. Meč je zakazan za subotu sa početkom u 16 časova.
Akurejri

Domaći tim je trenutno tamo gde želi da bude na kraju regularnog dela prvenstva, među timovima koji idu u plej-of. Podsetimo, od prethodne sezone nakon regularna 22 kola liga se deli na dva dela, pa prvih šest timova igra u plej-ofu, dok drugih šest nastupa u plej-autu. Ipak, teško će Akurejri ponoviti prethodnu sezonu kada je na kraju bio drugi, pa će ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Nisu ozbiljnije ugrozili šampiona Breidablik, ali su zato iza sebe ostavili ekipe kao što su Vikingur, Valur, Stjarnan i ostale. Ove godine su krenuli malo sporije, posle 11 utakmica, koliko su odigrali, nalaze se na 5. mestu sa 14 bodova, a primera radi, vodeći Vikingur iz Rejkjavika ima duplo više na svom kontu. Trenutno nisu u najboljoj formi, u prethodna četiri kola izgubili su tri puta, a pobedili samo ekipu Frama. Recimo i da su porazi došli od jakih Vikingura i Breidablika, kao i Valura.

Filkir

Gosti su prethodnu sezonu proveli u drugoj ligi i njima je glavni cilj u ovoj opstanak u eliti. Pokušaće da uđu u gornju polovinu, i samim tim izbore opstanak već posle prvog dela prvenstva. Ukoliko ne uspeju u tome ostaje im plej-aut, a sudeći po kvalitetu ne bi smeli da imaju većih problema oko statusa. Filkir je sada na 8. mestu, posle deset odigranih utakmica na svom kontu imaju 11 bodova, a poslednjeplasirani Keflavik ima samo šest. U prethodnim kolima vidljiv je napredak u igri, ali i rezultatima, ekipe Filkira, pa su oni bez poraza na četiri poslednje utakmice u prvenstvu u kojima su zabeležili po dve pobede i remija. Jedini neuspeh u tom intervalu doživeli su u kupu kada su izgubili od KR Rejkjavika sa 4:3

Predlog

Filkir igra utakmice sa mnogo golova u poslednje vreme. Uspeli su da na poslednjih 5 mečeva daju čak 13 golova, ali su dosta pogodaka i primili. Akurejri se malo muči sa formom ali je i pored toga blagi favorit u ovom meču. Ove sezone su se ova dva tima već dva puta sastala u kupu, a uspešniji je bio Filkir. Nama je najizglednija igra na golove, a za 3+ kvota je 1.58 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.