Nedelja, 11/06 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
11/06Gomel vs Torpedo Zhodino1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
10/06/2023 09:56
Gosti su jedini tim koji je još uvek bez poraza, ali mu sada sledi teško gostovanje u Gomelju. Meč beloruske Višaja lige igra se u nedelju od 18.30.
Gomel

Domaći tim je psle deset odigranih utakmica u gornjem delu tabele i sakupio je 14 bodova. Izgubili su samo dva puta, bilo je to oba puta na domaćem terenu, a savladale su ih dve ponajbolje beloruske ekipe, BATE Borisov i Dinamo iz Mainska. Pored ta dva neuspeha imaju i tri trijumfa i pet remija, pa je to u ovom momentu dovoljno samo za sedmo mesto. Gomel je u prethodne dve runde igrao na svom terenu, pa mu je meč sa Torpedom treći uzastopni koji igra kao domaćin. U prethodna dva je pobedio identičnim rezultatom 2:0, prvo ekipu Smorgona a onda i Belšine. Sada mu sledi najteži rival, i sigurno da bi pobeda nad timom Žodina bilo malo iznenađenje.

Žodino

Torpedo je bez poraza u dosadašnjem delu sezone. Jedini su tim koji posle trećine šampionata nisu osetili gorčinu poraza, ali ih je veliki broj nerešenih rezultata koštao boljeg plasmana. Naime, ekipa Torpeda Žodina ima 6 pobeda i 4 remija u prvih deset kola, i sa 22 osvojena boda nalazi se na trećem mestu. Ispred njih su samo lider Dinamo iz Minska i drugoplasirani Neman iz Grodna. Međutim, ne zaboravimo da je aktuelni šampiona Šahtjor iz Soligorska kažnjen sa 35 bodova minusa i da nije tako i oni bi bili ispred njih pošto su pre ovo kolo već osvojili 26 bodova. Žodino je u prethodnom kolu remizirao baš sa Soligorskom, bilo je 1:1, a pre tog meča napravili su veliki uspeš osvajanjem Kupa Belorusije. U finalu su pobedili BATE Borisov sa 2:0 i osvojili prvi trofej u sezoni.

Predlog

Torpedo je već nagovestio velike stvari, mada je teško očekivati da se uključe u bitku za titulu. Njima plasman u evropske kupove nije prioritet jer su to obezbedili već osvajanjem kupa. Zato mogu da igraju rasterećeno i očekujemo njihove sve bolje partije. Domaćin je dobar tim, biće u gornjoj polovini, ali ništa više od toga. Ovde predlažemo dvojku, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.