Nedelja, 11/06 - Fudbal, Norveška, Elitserija
11/06Sarpsborg vs Viking1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
10/06/2023 10:15
Dva tima koja su dobro otvorila novu sezonu u norveškoj elitnoj ligi sastaju se u poslednjem kolu pred kratku pauzu. Meč u Sarpsborgu igra se u nedelju u 17. časova.
Sarpsborg

Mada su u prethodnom prvenstvenom kolu fudbaleri Sarpsborga poraženi od Tromzea, njima je to bio jedini poraz uz čak šest pobeda u prethodnih sedam utakmica. Uspeli su da eliminišu dva rivala u kupu, a da dobiju i tri vezane utakmice u prvenstvu. Na gostovanju na severu zemlje kod Tromzea Sarpsborg je prvi poveo, vodio je do petnaestak minuta re kraja, a domaćin je pobedonosni pogodak postigao u sudijskoj nadoknadi. Nisu imali sreću na tom gostovanju, a to im je bio tek drugi poraz u aktuelnoj sezoni pošto su izgubili još u prvom kolu od Bode/Glimta na svom terenu. Sada imaju 4 pobede, tri remija i dva poraza i sa 15 bodova zauzimaju šesto mesto.

Viking

Tim iz Stavangera je ima bod manje na kontu od Sarpsborga, ali i oni mogu biti zadovoljni svojim učinkom posle trećine prvenstva. Viking je takođe 4 puta pobedio, ali ima i jedan poraz više od Sarpsborga i remi manje. Oni su vezali dva uzastopna poraza u prvenstvu, ali treba reći da su imali jako teške rivale. Prvo ih je lider Bode/Glimt pobedio sa 5:1, da bi u prethodnoj rundi u Stavangeru izgubili od aktuelnog šampiona Vikinga sa 4:3. Odbrana je je bila na teškim ispitima na ta dva meča i primili su čak devet golova. Ipak, Viking je pred ovaj meč pobedio, bilo je to u Kupu Norveške a kao gosti savladali su drugoligaša Frederikštat sa 2:1. To je popravilo raspoloženje u ekipi i sada bi im dobar rezultat u Sarpsborgu mnogo značio.

Predlog

Kada se sastaju Viking i Sarpsborg mečevi su obino neizvesni, a zanimljiv je podatak da su u prethodnoj sezoni oba prvenstvena okršaja pripala timu koji je gostovao i to identičnim rezultatom 0:1. Gostujući tim je bio bolji i godinu ranije, pa u duelim ova dva tima poslednjih pet mečeva pobeđuju gosti. Činim nam se da je vreme da se taj niz prekine i predlažemo pobedu domaćina sa koeficijentom 2.00 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.