Ponedeljak, 12/06 - Košarka, Francuska, Pro A
12/06AS Monaco vs Boulogne-LevalloisUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 87.50
9 / 10 Ulog
11/06/2023 22:03
Posle prvog meča u finalnoj seriji francuskog košarkaškog prvenstva Kneževi imaju prednost. Drugi meč igra se opet u Monte Karlu u ponedeljak u 20.30.
Monako

Ove sezone Kneževi su prvi put otišli na Fajnal-for Evrolige i to posle svoje tek druge sezone u elitnom košarkaškom takmičenju. Tamo nisu bili favoriti za titulu ali su uspeli da se domognu barem treće pozicije. U domaćem prvenstvu Monako je apsolutni favorit i to se znalo još na početku. Jedino se strahovalo od Asvela, ali tim iz Vilerbana nije bio konkurentan ni u Evropi ni u Francuskoj. Monako je do finala prvo eliminisao Strazbur sa dve pobede, a onda i Burg, takođe maksimalnim rezultatom, ali sa 3:0. Pošto su slavili i u prvom meču sa Metropolitanom, u plej-ofu imaju već šest pobeda i još su bez poraza. Sve je u prvom meču bilo rešeno posle prvog poluvremena koje su domaći dobili sa neverovatnom razlikom od 31 poena. Bilo je 52:21. Saša Obradović je doziro minutažu najboljim igračima pa je najefikasniji bio Alfa Dijalo sa 14 poena, dok su dvocifreni bili još samo Majk Džejms sa 12 i Eli Okobo sa 10 koševa.

Metropolitan Levaloa

Već nekoliko sezona tim iz pariskog predgrađa igra dosta dobro u Evrokupu, ali još uvek nisu spremni za Evroligu, ma koliko rukovodstvo ovog takmičenja želelo tim iz \'\'grada svetlosti\'\' u svom društvu. Metropolitan je u francuskoj ligi igrao dobro i osv ojio drugo mesto posle regularnog dela sezone sa 23 pobede i 11 poraza. U prvohj rundi plej-ofa bili su bolji od Šolea sa 2:1 u pobedama, a u polufinalu su vodili veliku borbu sa Asvelom. Na kraju su u seriji slavili sa 3:1 u pobedama i sasvim zasluženo se plasirali u veliko finale, mada su se svi nadali okršaju dva francuska evroligaša. U prvom meču nisu opravdali taj svoj plasman, rano su položili oružje u Kneževini i prave borbe nije ni bilo. Na kraju je samo mladi Armel Traore bio dvocifren sa 15 poena, a Metropolitan je uspeo tek u poslednjoj deonici da smanji razliku i dobije taj deo igre sa 11 koševa razlike, i tako smanji poraz.

Predlog

Monako je bez problema slavio sa više od 20 razlike u prvom meču, a da se nisu ni pošteno oznojili. Da su igrali maksimalno i u drugom poluvremenu timu iz Bulonja bi koš bio zatrpan. Ovako su primili 87 poena, što je nekako podnošljivo. Očekujemo ponovo raspoložen tim Saše Obradovića koji će želeti što pre da završi seriju i po prvi put postane šampiona Francuske. Granica na poene je 87,5 i sada verujemo da će prebaciti taj broj. Za (+) poene na Monako koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.