Utorak, 13/06 - Košarka, Turska, BSL
13/06Anadolu Efes vs Pınar Karşıyaka1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
11/06/2023 22:25
Prvi meč neočkivanog finala u turskoj ligi igra se u Istanbulu. Anadolu Efes dočekuje Pinar Karšijaku u utorak od 19 časova.
Anadolu Efes

Pivari su ostali bez evropske krune koju su osvajali u dve uzastopne sezone, ali je još bolnije bilo to što se nisu plasirali ni u Top 8 fazu, i to sa timom koji je, po opštem mišljenju. bio jači od onog koji je osvajao Evropu. Sve je to dovelo do turbulencija i Ergin Ataman je još dok je Evroliga trajala rešio da ode. Dogovorio se sa atinskim Panatinaikosom na čijoj će klupi sedeti naredne sezone. Ostaje mu da se od Efesa oprosti titulom u domaćem prvenstvu, s obzirom da mu to prethodne sezone nije pošlo za rukom. Do finala su izbacili Darušafaku sa dve pobede, a onda su uspeli da, kao slabije plasirani tim, eliminišu najvećeg rivala ttim Fenerbahčea. Iako su ubedljivo poraženi u prvom meču, u drugom je Klajburn trojkom doneo pobedu i brejk Pivarima. Usledile su dve utakmice na terenu Efesa i dva sigurne pobede za ukupnih 3:1. Recimo samo da je Anadolu Efes završio regularni deo sezone tek na trećem mestu u Turskoj.

Pinar Karšijaka

I Efesov rival u finalu uspeo je da kao slabije plasirani tim prođe u finale. Karšijaka je u četvrtfinalu bila bolja od Burse sa dve pobede, mada su prvu upisali tek posle produžetaka. U polufinalu su igrali sa prvoplasiranim timom nakon regularnig dela prvenstva, a to je, iznanađujuće, bio Turk Telekom. Ekipa iz Ankare dobila je prvi meč i povela sa 1:0, ali je Karšijaka slavila u drugom i došla do brejka, ispostaviće se, ključnog u seriji. Usledile su dve utakmice na terenu Karšijake, i dve pobede, doduše dosta tesne. U trećem meču je Pinar Karšijaka slavila sa 84:81, a u četvrtom, poslednjem u seriji, sa 94:90. Karšijaka ima solidan sastabv ali daleko od kvaliteta jednog Efesa. Svima je poznat Erik Mekolum, a odličan je i Dominikanac Anhel Delgado, istinski junak polufinalne serije. U liku Vitorija Brauna imaju odličnog strelca i skakača, a navijači Partizana sećaju se i Brajana Angole koji igra sasvim dobro u Karšijaki.

Predlog

Karšijaka je već uradila veliku stvar kada se sa četvrte pozicije probila u finale. Ne sumnjamo da će uraditi sve da dođu do titule, pogotovo jer su u toku ligapškog dela sezone uspeli dva puta da pobede Anadolu Efes. U Istanbulu je bilo dramatično a Karšijaka je slavila posle produđetka, da bi na svom parketu pobedila dosta ubedljivo sredinom aprila. Očekujemo da Anadolu Efes sada odigra maksimalno ozbiljno i povede u seriji. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.