Utorak, 13/06 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
13/06Unicaja Málaga vs FC Barcelona1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
11/06/2023 22:42
Ukoliko Katalonci dobiju ovaj meč izboriće plasman u finale ACB lige. U suprtonom sledi majstrorica u Blaugrani. Meč u Malagi igra se u utorak u 21 čas.
Unikaha

Nije uspeo tim iz Malage da sačuva brejk koji je teškom mukom stekao pobedom u drugom meču polufinalne serije sa Barselonom. Slavila je Unikaha u Blaugrani sa 88:79 zahvaljujući pre svega Tajsonu Karteru koji je ubacio 19 koševa. U prvom meču u Barseloni, koji je dobio domaćin, bolji od ostalih u timu Unikahe bili su Sima i Edžam. Inače, ekipa iz Malage je završila tek na petom mestu, u prvoj rundi su uspeli da izbace Tenerife i to bez prednosti domaćeg parketa, ali to ide mnogo teže protiv Barselone. Recimo da je ovaj tim igrao završni turnir Lige šampiona, bio čak i domaćin Fajnal-fora, ali je na kraju bio tek četvrti jer je poražen u polufinalu od kasnijeg pobednika Bona, a u borbi za treće mesto od Tenerifa. Ostvrvljanima su se osvetili u plej-ofu ACB lige i dobili ih u samo dva meča četvrtfinala. U trećem meču, prvom u Malagi, Barsa je slavila sa 90:79 i povela sa 2:1 u seriji.

Barselona

Veliko razočaranje doživeli su navijači Barselone na Fajnal-foru u Kaunasu. Katalonci su bili jedini učesnik završnog turnira koji se do njega probio nakon samo tri meča u četvrtfinalu, i to bađ protiv tima na čijem se terenu igrao Fajnal-for, litvanskog Žalgirisa. Međutim, već u polufinalu su poraženi od večitog rivala Reala, da bi onda izgubili i borbu za treće mesto od Monaka, mada ih ta utakmica i nije inspirisala. Sada Jasikevičijusu ostaje da stigne do pehara u domaćem prvenstvu, jer će u suprotnom sezona biti okarakterisana kao jako neuspešna. Već se najavljuju rezovi i smanjenje budžeta, pa je vrlo verovatan i odlazak najplaćenijeg igrača Nikole Mirotića. Barsa je u plej.ofu ACB lige u četvrtfinalu bila uspešnija od Valensije koju su dobili dosta lako sa 2:0 u pobedama, ali su nakon dve utakmice sa Unikahom u Malagu doneli rezultat 1:1. Međutim, već u prvom meču na parketu Unikahe vratili su brejk, a najzaslužnija za trijumf bila je četvorka sa po 12 poena, Kalinić, Laprovitola, Mirotić i Satoranski. Dvocifreni su još bili Abrines i Kjurik sa po 10 poena.

Predlog

Barselona ima mnogo širi roster i čini nam se da je Unikaha svoju šansu propustila u trećem meču. Da su njega dobili sada bi pred svojim navijačima igrači za plasman u finale ACB lige i bili bi, možda, i favoriti. Ovako Barsa ima sve u svojim rukuma, čak i da izgubi imaće majstoricu u Blaugrani. Ne verujemo da će do nje doći, već će Barselona dobiti i drugi meč na strani i plasirati se u finale. Za dvojku je kvota u kladionici Meridianbet 1.44.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.