Sreda, 14/06 - Košarka, Nemačka, BBL
14/06Basketball Ulm vs Baskets Bonn1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
12/06/2023 17:01
Posle prva dva meča u finalnoj seriji nemačke Bundeslige rezultat je 1:1. Serija s seli u Ulm gde se igra treći meč u sredu u 20.30.
Ulm

Domaći tim je opovrgao sve prognoze i sa šestog mesta nakon regularnog dela sezone u nemačkoj Bundesligi dokopao se finala. Verovatno su svi očekivali da u završnici vide Bajern i Albu, evroligaše iz Nemačke, ili ekipu Bona, koja je osvojila prvo mesto, a ujedno je i aktuelni pobednik Lige šampiona. Ulm je u prvoj rundi plej-ofa uspeo da izbaci Albu, i to sa 3:1 u pobedama, a onda u polufinalu i drugog evroligaša, ekipu Bajerna. Protiv Bavaraca bilo je \'\'laganih\'\' 3:0 u pobedama, mada je, posle dve pobede u Minhenu, treći meč pripao Ulmu nakon produžetaka. Kao autsajderi ušli su i u seriju sa Bonom, timom koji je imao najbolji učinak u ligaškom delu, ali su i u bivšoj prestonici uspeli da naprave brejk već u prvom meču. Junaci tog trijmfa bili su bekovi, omaleni Brazilac Jago Metjus sa 19 poena i Amerikanac Brendon Pol sa jednim manje. U drugom meču Bon je pokazao svoju snagu i slavio sa čak 29 poena razlike.

Bon

Ekipa Telekom Bona je odavno u vrhu nemačke košarke ali nikako da se popne na vrh Bundeslige. U čuvenom gradiću na Rajni koji je do pre dve decenije bio prestonica Zapadne Nemačke košarka je glavni sport, a ove sezone je to i potvrđeno osvajanjem košarkaške Lige šampiona na Fajnal-foru u španskoj Malagi. Tada su u finalu bili bolji od izraelskog Hapoela, koji predvodi trener Džikić, ali su glavni posao završili u polufinalu pobedom nad domaćinom ekipom Unikahe. Najbolji košarkaš Bona je Amerikanac sa makedonskim pasošem, T.J. Šorts, omačeni plejmejker koga odlikuje velika brzina i solidan šut, a on je na prva dve finalne utakmice ubacio 36 poena i imao 16 asistencija. U drugom meču, koji je Bon dobio, najefikasniji su bili Fin Dilejni sa 23 poena i Čileanac Sebastijan Erera koji je meč završio sa 17 koševa i 6 asitencija. Recimo da je Bon do finala izbacio Kemnic i Ludvigzburg sa po 3:0 u seriji i poraz u prvom meču od Ulma im je bio prvi u plej-ofu. Mora se priznati i da su imali znatno lakši put o finala od svog rivala.

Predlog

Bon je poražen samo dva puta u toku sezone, ali je i Alba imala samo tri poraza pa ih je Ulm izbacio već u četvrtfinalu sa 3:1. Posle brejka u prvom meču lopta je u dvorištu Ulma i samo je potrebno da dobiju naredna dva meča na svom parketu i da postanu nemački šampioni. To je lakše izgovoriti nego učiniti, pa nam se čini da se Bon pribrao i da će uzvratiti udarac koliko u ovom meču. Predlažemo dvojku, pogotovo jer je Bon oba puta pobedio Ulm tokom lige. Za pobedu gostiju koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.