Četvrtak, 15/06 - Košarka, Grčka, A1
15/06Panathinaikos vs Olympiakos PiraeusUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 150.50
9 / 10 Ulog
13/06/2023 19:10
Četvrta utakmica finalsne serije u grčkom košarkaškom prvenstvu igra se na parketu Panatinaikosa u četvrtak od 20.15. Trenutni skor je 2:1 u pobedama za Olimpijakos.
Panatinaikos

Zeleni su uspeli da dobiju prvi meč u svojoj dvorani i izjednače na 1:1, ali su Pirejci ponovo bili sigurni u Dvorani Mira i prijateljstva i sada vode sa 2:1. Za razliku od prve dve utakmice koje su završene malom razlokim, prva tri poena za Oli a druga sa dva koša prednosti za Pao, treći meč je bio mnogo manje neizvestan i crveno-beli su slavili sa 23 poena razlike. Pao je ubacio svega 52 poena, a jedino su Marijus Grigonis i Paris Li bili dvocifreni, prvi sa 13, a drugi sa 11 koševa. Derik Vilijams ima izuzetno malu minutažu, a Dvejn Bejkon je otišao iz kluba još početkom maja, ostavivši haos za sobom. Dakle, ovo nije tim koji je igrao Evroligu i sama činjenica da su se Zeleni plasirali u finale malo je iznenađenje. Oni su u polufinalu dobili Peristeri tek posle majstorice. Bliži se naredna sezona u kojoj je Panatinaikos biti mnogo jači, a stiže i trfejni trener Ergin Ataman.

Olimpijakos

Čak i da osvoje titulu u Grčkoj, a sva je prilika da hoće, košarkaši Olimpijakosa i njihovi navijači imaće gorak ukus u ustima kada se bude pominjala ova sezona. Igrali su sjajno tokom celog ligaškog dela u Evroligi, u Top 8 su ušli kao prvi na atabeli i u pet mečeva dobili Fenerbahče. Na Fajnal foru su u polufinalu okrenuli meč protiv Monaka i ušli u veliko finale kao favoriti protiv Reala. Bili su na korak od trona a sa njega ih je skinuo koš Serhija Ljulja na tri sekunde pre kraja finalnog meča. Bio je to težak udarac za Barcokasov tim, morali su brzo da se prestroje na domaći kolosek i sada u finalu imaju prednost protiv večitog rivala u pobedama. Treba im još jedna u naredna dva meča da bi postali šampioni. U trećem meču dominirao je Slukas sa 14 koševa i 7 asistencija, a zapažen je bio i gorostasni Mustafa Fal sa 11 koševa, koliko je imao i Melkisik. Mogli su do brejka na prvom gostovanju u OAKA areni, ali ih je srušila trojka Ponitke na 17 sekundi pre kraja. Najveći problem nije bio poraz u tom meču, već povreda najboljeg igrača Saše Vezenkova, ali se Bugarin vratio u trećem meču i odigrao solidnij 20 minuta.

Predlog

Pobeda Panatinaikosa bila je prva protiv večitog rivala iz Pireja nakon 14 uzastopnih poraza. Već naredni meč opet je pripao crveno-belima i oni su svakako mnogo bliži trofeju. Pokušaće Pao da skupo proda kožu i izbori se za majstoricu, ali im neće biti lako ni u četvrtom meču, a kamoli u paklu Pireja. Što se ovog meča tiče odigrajte na mali broj koševa i nećete pogrešiti. Granica je na 150,5 a kvota za (-) je 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.