Četvrtak, 15/06 - Fudbal, Island, 1 deild
15/06Grótta vs Ægir1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/06/2023 17:24
U meču druge islandske lige domaći tim je veliki favorit protiv \'\'fenjeraša\'\'. Utakmica se igra u četvrtak u 21.15.
Grota

tim iz Seltjarnansena je u sredini tabele sa ne baš nekim spektakularnim rezultatima na početku sezone. Ipak, sve je to u skladu sa njihovim ambicijama koje ne sežu dalje od opstanka u drugoj ligi. Posle šest odigranih kola imaju samo jednu pobedu, ali i samo jedan poraz,, dok su četiri puta već remizirali. Sa sedam osvojenih bodova nalaze se 7. mestu podjednako udaljeni od vrha i dna tabele. Prethodnu sezonu Grota je završila na trećoj poziciji u ligi, samo jedno mesto ispod crte, a u elitu su otišli timovi Filkira i Kopavogura. Međutim, nisu realno bili tako blizu ulaska u najviši rang jer su za drugoplasiranim Kopavogurom na kraju zaostajali devet bodova. U prošlom kolu Grota je uzela bod na teškom gostovanju kod Fjolnira.

Aegir

Gosti su jesenas ušli u drugu ligu i ako nastave sa ovako slabim partijama ekspresno će se vratiti u niži rang. Aegir je osvojio samo jedan bod posle prvih šest kola a to nikako nije naćin da postanu stabilan drugoligaš. Napredovali su jedan rang i pored činjenice da su završili tek na trećem mestu u Diviziji 2, i to ih je sigurno malo omelo sa pripremama za nastup u ligi koja je dosta jača od one u kojoj su dosada nastupla i koja je u potpunosti amaterska. Aegir je samo u meču protiv Njardvika, tima koji je takođe ušao iz treće lige u Diviziju 1, uspeo da ostane neporažen, dok je pet puta teren napuštao pognute glave. Ipak, nijedan meč nisu izgubili sa više od dva gola razlike, a u prošlom kolu su minimalnim rezultatom poraženi od Akranesa na svom terenu.

Predlog

Punih sedam godina nisu se sastajali Grota i Aegir. Poslednji put se to dogodilo u treće po jačini rangu islandskog fudbala, a sada su oba tima u drugoj ligi. Grota je bolje započela sezonu i svakako je favorit u duelu sa novajlijom. Remi protiv Fjolnira uneo je dodatno samopouzdanje u tim Grote i verujemo da će lako izaći na kraj sa Aegirom. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.