Petak, 16/06 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
16/06Finska vs Slovenija1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
15/06/2023 12:11
Veoma važan meč u grupi H igra se u Helsinkiju. Finska dočekuje Sloveniju u petak od 18 časova.
Finska

Posle plasmana u prethodni EURO Fincima su porasli apetiti. Imali su sasvim zadovoljavajuće kvalifikacije za Mundijal, a što se tiče Lige nacija i tu su bili odlični i za malo im je pobegao plasman u A diviziju, na kraju su bili drugi iza Bosne i Hercegovine. U prva dva kola novog kvalifikacionog ciklusa za EURO u Nemačkoj upisali su poraz i pobedu. Izgubili su od prvog favorita grupe, selekcije Danske u gostima, a savladali su Severnu Irsku u Belfastu, što može biti jako važan trijumf kada se budu svodili računi. Realno, za drugo mesto u grupi boriće se Slovenija i Finska, pa je i zbog te činjenice ovaj duel jedan od najvažnijih u ovim kvalifikacijama. Za Fince je dobro što im je prvenstvo u punom jeku i sigurno da su mnogi fudbaleri u dobroj formi.

Slovenija

U prvoj utakmici novih kvalifikacija Slovenci su bili pred porazom na gostovanju u Kazahstanu, ali su u finišu meča uspeli da preokrenu i dođu do važna tri boda. U drugoj utakmici imali su, na papiru, lakši zadatak i pobedili su San Marino u Stožicama sa 2:0, mada ni tu sve nije išlo glatko. Posle mnogo propuštenih velikih takmičenja, podsetimo da su poslednji put Janezi išli na Mundijal u Južnoj Agrici još 201o. godine, a na EURO još 2000. u Holandiji i Belgiji, Slovenci žele u Nemačku. Grupa je takva da imaju sasvim realne izglede pošto su makar ravnopravni sa svim rivalima osimDanske, koja je najjača u ovoj konkurenciji. Slovenija je u Ligi nacija nekako opstala u B diviziji, na kraju takmičenja je uspela da ostane neporažena u Švedskoj, ali im je jedina šansa za odlazak na EURO osvajanje makar drugog mesta u ovoj grupi.

Predlog

Biće ovo tvrd meč u kome bi mogao da odluči samo jedan gol. Obe selekcije su svesne činjenice da bodovi iz ovog duela vrede dvostruko. I jedni i drugi imaju po jednu važnu gostujuću pobedu, Slovenci u Kazahstanu, a Finci u Severnoj Irskoj. U prvom duelu ova dva nacionalna tima mogao bi da presudi domaći teren i to št je finska liga u jeku. Zato predlažemo jedinicu sa kvotom 2.42 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.