Petak, 16/06 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
16/06Srbija vs JordanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
9 / 10 Ulog
15/06/2023 12:27
Selekcija Srbije je slobodna u ovom kolu kvalifikacija i termin će iskoristiti za odigravanje prijateljskog meča sa Jordanom u Beču. Meč je zakazan za petak u 20.30.
Srbija

Selektor Dargan Stojković ne može za ovaj termin kvalifikacija da računa na tri ubojita centarfora, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića. Biće ovo šansa za neke nove napadače, a ima ih u ovoj selekciji, tu pre svega mislimo na Dejana Joveljića. Čak i da igra bez klasičnog centarfora Srbija je veliki favorit protiv azijske selekcije, a posebno zato što se igra u Austriji gde će Orlovi imati veću podršku nego u Beogradu, to je jasno. Već kroz nekoliko dana selekciju Srbije očekuje važan kvalifikacioni duel u Bugarskoj, a eventualni trijumf u tom meču značio bi da su Orlovi jednom nogom već u Nemačkoj na EURU, posle 24 godine odsustva. U prva dva kola upisane su pobede protiv litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici, pa bi uspeh u Bugarskoj značio da su Srbija i Mađarska veliki favoriti za prva dva mesta.

Jordan

Malo nam je poznata selekcija Jordana ali je dobro nekad odmeriti snage i sa timovima koji gaje drugačiji fudbal od evropskih selekcija. Jordan nema većih uspeha ni u Azijskom kupu nacija, a nikada nisu bili ni blizu nekog plasmana na Svetsko prvenstvo. U poslednje vreme beleže jako dobre rezultate i na pragu su plasmana na Azijski kup. Posle tri kola u svojoj grupi imaju maksimalan broj bodova, pobedili su Nepal i Kuvajt na svom terenu i Indoneziju na strani. Samo prvoplasirani tim iz grupe ide direktno na prvenstvo, dok će drugi u kvalifikacije. Njima je najveći rival Indonezija, koja ima dve pobede, pa će revanš sa njima u Jordanu biti presudan. Pred start Mundijala bili su sparing partner Španiji, meč je igran u Omanu a završen je pobedom Furije od 3:1. Poslednju utakmicu odigrali su krajem marta protiv Filipaina i slavili sa 4:0.

Predlog

Ma koliko se činilo da će Srbija lako izaći na kraj sa ovom selekcijim, treba biti oprezan. Na kraju krajeva meč je prijateljski i rezultat je u drugom planu. Treba obratiti pažnju na to što Jordan nije primio ni gol na tri kvalifikacione utakmice, pa ne očekujemo goleadu ni na ovom meču. Naš predlog je 0-3 gola sa kvotom 1.44 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.