Subota, 17/06 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
17/06Litvanija vs BugarskaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
15/06/2023 12:41
Već na startu novog kvalifikaciong ciklusa ove dve selekcije su jako daeleko od plasmana na EURO. To posebno važi za Bugare. Meč u Litvaniji igra se u subotu u 15 časova.
Litvanija

Litvanci su igrali samo jednu utakmicu u kvalifikacija i izgubili je u Beogradu od Srbije sa 2:0. To njihovo izdanje nije bilo toliko loše, ali je bilo jasno da nemaju većih izgleda da dođu do bodova. Odlazak na EURO, ili na Mundijal, još je u domenu teorije za ovu zemlju gde fudbal nikako da se primi pored košarke. Već posle žreba bilo je jasno da su Litvanci verovatno najslabija selekcija u grupi i da osim osvajanja ponekog boda, nemaju šta da traže. Njihova prilika bi mogla da bude Liga nacija, ali tek u sledećem ciklusu jer su ispali iz C divizije i mogli bi da budu najbolji u D, kada bude startovao novi. Prethodni termin, u kome su bili slobodni u grupi, iskoristili su za prijateljski meč u Grčkoj i uspeli su da ostanu neporaženi protiv ove dosta dobre selekcije. Ponovo nisu dali gol, ali ga nisu ni primili od Helena.

Bugarska

Nakon dobrih partija u Ligi nacija pod vođstvom bivšeg srpskog selektora Mladena Krstajića, u Bugarskoj su porasli apetiti kada je plasman na EURO u pitanju. Oni su u Ligi nacija završili na drugom mestu, ali su u poslednjem kolu slavili u Skoplju protiv Severne Makedonije, što je u Bgarskoj propraćeno kao da su otišli na Mundijal. A što se Mundijala tiče tu su bili tek četvrti u grupi, a iza njih je bila samo selekcija Litvanije, sa kojom se ponovo nalaze u istoj grupi za odlazak na EURO. Star je bio očajan za Bugare, prvo su na svom terenu poraženi minimalnim rezultatom od Crne Gore, a onda su potonuli i u Budimpešti gde ih je Mađarska lako dobila sa 3:0. Da bi bili među dve najbolje selekcije bukvalno bi morali da pobeđuju skoro sve do kraja, a Litvaniju pod obavezno jer kroz samo par dana dočekuju Srbiju.

Predlog

U kvalifikacijama za prethodni Mundijal u Kataru Litvanija je pobedila Bugarsku na svom terenu sa 3:1, dok su Bugari bili uspešniji kao domačini i slavili 1:0. Na kraju je Litvanija bila poslednja a Bugarska pretposlednja u grupi, iz koje su u Katar otišli Švajcarci, dok su iTalijani zaribali u baražu. Naš predlog za ovaj meč u Litvaniji je mali broj golova, za 0-2 kvota je 1.53 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.