Subota, 17/06 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
17/06Azerbejdžan vs EstonijaDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
15/06/2023 13:44
Utakmica u Bakuu je možda poslednja prilika da se ove dve selekcije uključe u borbu za drugo mesto. Meč u glavnom gradu Azerbejdžana igra se u subotu u 18 časova.
Azerbejdžan

Jako težak raspored imao je Azerbejdžan na startu kvalifikacija za EURO u Nemačkoj i znatno je umanjio svoje izglede ubedljivim porazima u Švedskoj i Austriji. Startovali su mečom u Lincu koji su izgubili sa 4:1 od Austrijanaca, a još gore su prošli na gostovanju u Švedskoj kada su u Solni izgubili sa 5:0. Realno je i bilo da izgbe na tim utakmicama, ali način na koji su poraženi ne ostavlja mnogo nade da se ova selekcija uopšte može boriti za jedno od dva prva mesta u teškoj grupi. Mnogo toga će biti jasnije nakon utakmice sa Estoncima, selekcijom koja je u njihovom rangu, ali koja je u poslednje vreme u jako dobroj formi. Azeri su odigrali dosta dobro u Ligi nacija i bili drugi u svojoj grupi C divizije. Plasirani su bili iza Kazahstana, ali ispred Slovačke i Belorusije.

Estonija

Posle mnogo slabih rezultata čini se da sada Estonci imaju sasvim dobru selekciju i da treba očekivati dobre rezultate od ove baltičke reprezentacije u narednom periodu. Možda neće uspeti da dođu do EURA kroz ovu grupu, pošto je ona jako kvalitetna, ali su bili pobednici D divizije u Ligi nacija i eto šanse da se preko ovog takmičenja domognu kontinentalnog šampionata. Estonci su igrali samo jedan meč u ovim kvalifikacijama, gostovali su u Austriji i do dva minuta pre kraja imali sjajnih 1:1, ali su na kraju ostali praznih šaka. Pre toga su igrali odlično u prijateljskim utakmicama protiv, pobedili Finsku i remizirali sa Islandom na strani, a jedino su poraženi, i to minimalno od Mađarske.

Predlog

Dugo se nisu sastajale ove dve reprezentacije, pre skoro deset godina odigrale su prijateljski meč, a nikada nisu igrale neki zvaničan. U ovom momentu nam Estonci deluju kao bolji kolektiv i ako ne budu imali problema sa sastavom ne bi trebalo da izgube u Bakuu. Baltička selekcija je dobra i predlažemo duplu šansu na njih. Za x2 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.