Nedelja, 18/06 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
18/06Paragvaj vs NikaragvaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
9 / 10 Ulog
17/06/2023 15:05
Duel dve reprezentacije sa američkog kontinenta dolazi u \'\'mrtvoj\'\' sezoni za obe selekcije. Meč u Asunsionu igra se u nedleju sa početkom u 16.30 po srednjeevropskom vremenu.
Paragvaj

Paragvajci nisu otišli na Mundijal u Kataru i to je bio težak udarac za ljubitelje fudbala u ovoj zemlji. Oni su bili tek 8. u južnoameričkoj grupi, bili su bolji samo od Venecuele i Bolivije, dve reprezentacije koje su već godinama najslabije na ovom kontinentu. Dok su se Argentina, Brazil Ekvador i Urugvaj pripremali za Katar, oni su igrali veći broj prijateljskih utakmica pokušavajući da oforme novu ekipu za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi. Taj kvalifikacioni ciklus kreće početkim septembra, a prva dva rivala bi Paragvajci morali da dobiju, jer prvo Peru stiže u Asunsion, a onda idu u Venecualu. U poslednjoj prijateljskoj utakmici, odigranoj u martu, poraženi su od Čilea sa 3:2.

Nikaragva

Selekcija Nikaragve nikako ne dolazi do prilike da ode na neko Svetsko prventvo, ali bi mogla da ima priliku u narednom ciklusu. U prethodnom su podbacili, ispali su u prvom ciklusu jer su završili kao drugi u grupi, a dalje je otišao samo prvoplasirani Haiti. Nikaragva je bila bolja od druge dve selekcije, fudbalskih liliputanaca, ali to nije bilo dovoljno. U međuvremenu igraju KONKAKAF prvenstvo, sada su u grupi sa Trinidadom i Tobagom, Sent Vinsentom i Grenadinima i Bahamima i trenutno su prvi u grupi sa 14 bodova iz šest utakmica. Poslednji meč odigrali su protiv Urugvaja pre tri dana i poraženi su sa 4:1. Od njih je bila bolja i Panama, na meču koji je odigran 11. juna.

Predlog

Svakako je Paragvaj veliki favorit i sve osim pobede ove selekcije bilo bi prava senzacija. Nikaragva još mora mnogo da uči, a najbolji način je igra protiv ovakvih reprezentacija. Na kraju krajeva nemaju šta da izgube, meč je prijateljski, a smatramo da se nećemo nagledati golova na njemu. Za igru 0-3 gola kvota je 1.71 u kladionici Mweridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.