Ponedeljak, 19/06 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
19/06Jermenija vs Letonija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
18/06/2023 10:31
Iznenađujućom pobedom u Kardifu Jermenija se vratila u trku za osvajanje jednog od dva prva mesta u grupi. Meč sa Letonijom igra se u ponedeljak u 18 časova.
Jermenija

Sigurno da je pobeda Jermenije u Velsu bilo najveće iznenađenje u prethodnom kolu kvalifikacija za EURO. Ova selekcija je otišla i Kardif sa slabim nadama, posebno nakon poraza u prvoj utakmici kvalifikacija od Turske u Jerevanu. Međutim, mnogi su zaboravili da je Jermenija igrala dosta dobro i u tom meču, a da je tek posle preokreta Turska stigla do bodova. U grupi je najveći favorit Hrvatska, trećeplasirana selekcija sa Mundijala ne igra u ovom tereminu jer nastupa na završnom turniru Lige nacija u Holandiji. To je, za sada, iskoristila Turska i preuzela prvo mesto u grupi. Ako želi da se uključi u bitku makar za drugomesto, selekcija Jermenije mora da pobedi Letoniju u ovom meču.

Letonija

Kao i Jermeni, i Letonci su izgubili od Turske na svom terenu. Za njih je to bio drugi poraz u ovim kvalifikacijama, pošto su u prvom kolu poraženi u Kardifu minimalnim rezultatom. Posle dva poraza njihove šanse su minimalne da dođu makar do drugog mesta, a eventualni neuspeh u Jerevanu bio bi i kraj nada za ovu baltičku selekciju. Letonci nisu imali ni sreće protiv Turske u petak koja je dva puta vodila, ali je domaćin poravnao u 94. minutu. Ni to nije bilo dovoljno makar za remi, pa je samo minut kasnije Turska došla do trećeg gola i pobede. Letonci su bili uspešni u Ligi nacija i osvojili su prvo mesto u D diviziji, pa će od narednog izdanja igrati u C.

Predlog

Ovo je prvi zvanični meč između ove dve selekcije. Igrači su pre devet godina prijateljsku utakmicu i još jednu pre 14 godina. Zanimljivo je da u ta dva meča Letonija nije dala ni gol, prvi je završen bez pogodaka, a u drugom je Letonija slavila sa 2:0. Sada je Jermenija, posebno pred svojim navijačima, favorit i očekujemo njiovu pobedu. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.