Utorak, 20/06 - Fudbal, Međunarodni, EURO Championship - Qual.
20/06Austrija vs Švedska1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
19/06/2023 21:26
Utakmica od koje može i da zavisi konačni poredak u ovoj grupi igra se na stadio Ernst Hapel u Beču. Austrija dočekuje Švedsku u utorak od 20.45.
Austrija

Za selekciju Austrije sve ide po planu u ovim kvalifikacijama. Nisu otišli na Mundijal u Kataru, pa je odlazak u susednu Nemačku na sledeći EURO postavljen kao prioritetan cilj. Već u prvom kolu Austrija je ubedljivo pobedila Azerbejdžan, dok su u drugoj rundi, uz dpsta muke, pobedili i Estonce, takođe na svom terenu. Prvo gostovanje imali su pre par dana i to ono najteže. Gostovali su Belgiji u Briselu i uspeli da osve kapitalan bod. Možda Crveni đavoli nisu na onom nivou kao pre četiri, pet godina, ali je jasno da su u ovoj konkurenciji prvi favoriti. S obzirom da u nemačku idu dve prvoplasirane ekipe, za Austriju je meč sa Švedskom od još veće važnosti nego taj u Belgiji.

Švedska

Selekcija Tri krune je na maloj nizbrdici. Nisu otišli na Mundijal, a u Ligi nacija su potonuli do C divizije. U konkurenciji Srbije, Norveške i Slovenije bili su na kraju poslednji i sledeći ciklus najmlađeg takmičenja moraće da igraju sa selekcijama koje ne bi trebalo da budu njihov nivo. Dakle, nešto mora da krene nabolje za Šveđane, možda već u ovim kvalifikacijama za EURO. Nisu najbolje startovali, već u prvoj utakmici poraženi su od Belgije na domaćem terenu sa čak 3:0, što ni pobeda nad Azerima od 5:0 nije neutralisala. Za njih je ovo gostovanje u Beču jako važno, poraz ne bi smeo da dođe u obzir jer bi u tom slučaju bili baš daleko od drugog mesta. Grupa nije prejaka i ove tri selekcije, Belgija, Švedska i Austrija biriće se za dva prva mesta, dok su Estonci i Azeri bez izgleda.

Predlog

Po svemu što smo videli u dosadašnjem delu kvalifikacija za EURO Austrija je favorit u ovom meču. Posebno zato što se ihra u glavnom gradu ove zemlje. Bod iz Belgije dobiće na težimi tek u slučaju pobede nad Šveđanima i verujemo da će selekcija zemlje ispod Alpa uspeti u tome. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.