Sreda, 21/06 - Fudbal, Međunarodni, U21 European Championship
21/06Georgia U21 vs Portugal U211X2tip: 2
9 / 10 Ulog
20/06/2023 12:42
Jedan od domaćina Evropskog prvenstva ima težak ispit na startu. Utakmica Gruzija - Portugalija igra se u sredu u 18 časova.
Gruzija(U21)

Po prvi put se selekcija Gruzije našla na nekom velikom takmičenju u ovoj kategoriji. A selekcija počela je da beleži odlične rezultate u poslednje vreme, a sada su svi nestrpljivi da li Kvarackelija i društvo imaju adekvatne naslednike. Na žrebu nisu dobro prošli, pored Portugalije tu su još Belgija i Holandija i trebbalo bi da se dogodi malo čudo da Gruzini u ovakvoj konkurenciji nađu put do četvrtfinala. Dok su ostale selekcije igrale teške kvalifikacije, Gruzija je termine koristila za odigravanje kontrolnih utakmica. Bilo je i pobeda i poraza, a zanimljivo je da im je u septembru prošle godine rival bila baš Portugalija koja je slavila sa 4:1. Poslednju utakmicu igrali su prošle sedmice kada su odgovarajuću selekciju Kipra pobedili sa 2:0.

Portugalija(U21)

Na svakom ovakvom takmičenju selekcija Portugalije spada u red najvećih favorita. Tako je i na ovom Evropskom prvenstvu, mada je grupa dosta jaka, pošto pored domaćina Gruzije u njoj još igraju Holandija i Belgija. Dueli sa dve zemlje Beneluksa biće presudni, ali ne smeju sebi da dozvole kiks protiv Gruzije, koja je najslabija u ovoj konkurenciji. Sastav Portugalije izuetno je kvalitetan, selektor Rui Žorge može da bira između dvadesetak sjajnih fudbalera sa već solidnim iskustvom. Mora se jedino priznati da im je frma mala nepoznanica s obzirom da su poslednje utakmice odigrali još u martu kada su pobedili Rumuniju i Norvešku, takođe učesnike ovog Evropskog prvenstva.

Predlog

Portugalija je u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojila prvo mesto sa 9 pobeda i samo jednim remijem. Taj nerešeni rezultat imali su protiv Islanda, selekcije koja je završila na drugom mestu, ali sa deset bodova manje. Na startu očekujemo sigurnu pobedu Portugalije, a za dvojku se na ovom meču dobija koeficijent koji u kladionici Mozzartbet iznosi 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.