Četvrtak, 22/06 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
22/06KuPS vs HIFK1X2tip: 1
10 / 10 Ulog
21/06/2023 10:31
U osmini finala finskog kupa aktuelni vicešampion KuPS dočekuje drugoligaša HIFK. Meč se igra u sredu u 16 časova.
KuPS

Ekipa iz Kuopija je prethodnih nekoliko sezona jedini ravnopravni takmac timu Helsinkija. Jedne sezone su stigli i do šampionske titule, svoje prve, a u prethodnoj su završili na drugom mestu sa bodom zaostatka. I ove sezone su u samom vrhu tabele, uz HJK i SJK glavni kandidati za trofeje, a do jednog će pokušati da stignu u najmasovnijem takmičenju. Uskoro ih očekuju i evropske kvalifikacije i tada će KuPS imati baš naporan program i svake sedmice igraće po dve utakmice.

HIFK

Gosti su iz finske prestonice a trenutno su članovi druge lige. Posle 11 odigranih utakmica nalaze se na petom mestu, ali je zaostatak za vodećim timovima dosta veliki i iznosi već sedam bodova. Prvi cilj za HIFK je da se plasira među šest najoljih timova i tako se izbori za plej-of i onda pokuša da u međusobnim duelima smanji zaostatak za Mikelijem, Gnistanom i Ekenesom, najboljim timovima u drugoligaškoj konkurenciji. Dugo nisu dođiveli poraz, još od 21. aprila, ali su u tri prethodna kola osvojili samo po bod na svakom meču i dodatno zaostali za vodećima.

Predlog

Ovde nema dileme oko pobednika i putnika u četvrtfinale Kupa Finske. KuPS je veliki favorit, čak i da ne se igra u Kuopiju. HIFK će pokušati da skupo proda kožu, ali osim časnog poraza teško da može nešto više da učini. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.