Petak, 23/06 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
23/06Bohemians vs Shamrock Rovers1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
21/06/2023 12:06
U gradskom derbiju Dablina Bohemijans dočekuje aktuelnog šampiona Šamrok Roverse. Meč je na programu u petak u 20.45.
Bohemijans

Domaći tim je pre kratke pauze u prvenstvu Republike Irske osvojio bod na teškom gostovanju u Deriju. Protiv Deri sitija meč je završen bez golova, a tim rezultatom su posredno učinili i uslugu svom sadašnjem rivalu Šamroku. Bohemijans se nalazi na četvrtom mestu sa samo dva boda mnaje od drugoplasiranog Derija, ali i utakmicom manje odigranom, pa bi fudbaleri ovog tima lako mogli da postanu prvi pratioci lidera i aktuelnog šampiona. Međutim, Bohemijans ima samo jedan trijumf u prethodnih sedam prvenstvenih kla, a da je drugačije mogli su da budu tik uz Šamrok. U ovom intervalu savladali su samo Slajgo Roverse, dok su poraženi od Derija, Korka i Šamroka u gostima.

Šamrok Rovers

Posle ne baš ubedljivog starta aktuelni šampion Republike Irske se pribrao i već napravio solidnu zalihu bodova ispred svojim prvih pratilaca. To su, pre svih, Deri Siti i Sent patriks, ali i Bohemijans i Dandalk. Međutim, već sada Šamrok ima šest bodova više od drugoplasiranig Derija. Ubrzo bi Bohemijans mogao da im bude prvi pratilac, a za Šamrok počinje najvažniji deo sezone s obzirom da uskoro startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Povoljna okolnost je to što ispadanje iz kvalifikacija za elitno takmičenje ne znači i automatski završetak evrospkog puta za ovaj tim, pošto se onda sele u neki od slabijih kupova. Krajnji cilj je plasman u grupnu fazu makar Lige konferencija.

Predlog

Šamrok i Bohemijans su igrali već dva puta u aktuelnoj sezoni, jednom na terenu Bohemijansa a jednom Šamroka, ali je ishod bio identičan, Šamrok je slavio sa 2:0. I sada očekujemo pobedu aktuelnog šampiona i držanje distance u odnosu na prastioce. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.