Petak, 23/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
23/06Keflavík vs FylkirDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
21/06/2023 12:18
U duelu dve ekipe sa dna tabele islandkse elitne lige u Keflaviku domaći istoimeni tim dočekuje Filkir. Meč je na programu u petak u 21.15.
Keflavik

Domaći tim čvrsto drži začelje tabele i ima samo 7 osvojenih bodova iz 11 odigranih utakmica. Bez pobede su na prethodnih 10 mečeva u prvenstvu s obzirom da su jedini trijumf ostvarili na startu takmičenja i to upravo protiv Filkira, sa kojim se sada sastaju. Međutim, mora se priznati da su malo popravili formu i u prethodna četiri meča u prvenstvu imaju jedan poraz i tri remija. Uspeli su da ostanu neporaženi protiv Valura, Breidablika i Stjarnana, dakle protiv tri mnogo bolja tima nego što su oni. Zanimljivo je da su protiv Valura i prošlogodišnjeg šampiona Breidablika uspeli da sačuvaju svoju mrežu, pa su susreti završeni bez pogodaka.

Filkir

I gosti pokušavaju da drže glavu iznad vode i opstanu u najjačem rangu islandskog fudbala. To neće biti lako, pogotovo jer su se oni prošle godine vratili u prvu ligu. Za sada su na podnošljivom 10. mestu. Imaju 11 bodova koliko i dva tima ispred njih, a čak ni šestoplasirani Kopavogur nije daleko i beži samo dva boda. To šesto mesto pominjemo iz razloga što se liga deli na dva dela nakon 22 odigrana kola, a prvih šest timova igraće za titulu i evropske kupove, dok se ostali bore za opstanak. Plasman na šesto mesto samim tim i garantuje opastana u eliti. Posle tri utakmice bez poraza Filkir je u poslednjem kolu izgubio od Akurejrija na strani sa 2:1.

Predlog

Ovo je treći ovosezonski duel između ove dve ekipe. Prvenstveni je dobio Keflavik na strani sa 2:1, a onaj u kupu je završen bez pobednika rezultatom 2:2. Čini nams e da je domaćim polako počeo da hvata formu i da tokom kratke pauze nije ispao iz nje. Naš predlog je dupla šansa na Keflavik, a za 1x kvota je 1.48 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.