Utorak, 27/06 - Fudbal, Međunarodni, U21 European Championship
27/06Portugal U21 vs Belgium U21Dupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
26/06/2023 15:39
Poslednja pansa za obe selekcije da se domognu četvrtfinala na EP za mlade reprezentacije. Meč se igra u Tbilisiju u utorak u 18 časova.
Portugal (U21)

Mnogo smo više očekivali od maldih Portugalaca na ovom Evropskom prvenstvu, posebno u prva dva meča. Sve je krenulo loše u premijernom meču protiv domaćina koji su izgubili sa 2:0, što je bilo ravno senzaciji, ali su Gruzijci i kasnije potvrdili da pobeda nije bila slučajna. Popravila se Portugalija u drugom meču, odigrali su nerešeno protiv Holandije 1:1, poveli golom Almeide, ali je Brobi izjednačio u finišu. Protiv Belgije moraju da pobede, a čak ni trijumf ne garantuje im prolaz među osam najboljih, pošto u tom slučaju zavise od Gruzije i njihovog duela sa Lalama.

Belgija (U21)

Crveni đavoli su još bez poraza, ali i bez pobede na ovom Evropskom prvenstvu za selekcije do 21 godine. Oba meča su odigrali nerešeno, prvo protiv Holandije bez golova, a onda u maloj goleadi sa Gruzijom, bilo je 2:2. Čini se da su u tom meču protiv domaćina prokockali pobedu, vodili su sa 2:0 posle prvih 45 minuta i dozvolili Gruzinima da uz gromoglasnu podršku preko 40 hiljada navijača stignu do poravnanja i najverovatnije plasmana u četvrtfinale. Gruziji bi odgovaro poraz Belgije protiv Portugalije, dok Crvenim Đavolima možda i bod donosi igranje u nokaut fazi. Da bi s jednim bodom iz duela sa Portugalijom otišli dalje, u drugom meču Holandija ne bi smela da pobedi Gruziju.

Predlog

Mada su obe ove selekcije do završnice Evropskog prvenstva stigle osvajanjem prvog mesta u kvalifikacionoj grupi u kojoj su igrale, pokazalo se da to nije garancija uspeha na šampionatu. U nokaut fazu ne mogu i jedni i drugi, mada su važili za favorite. Može se desiti da zajedno odu kući posle grupne faze, a dosta toga zavisi i od ishoda drugog meča trećeg kola u ovog grupi Za ovaj meč predlažemo duplu šansu na belgijance, za koje nam se čini da su nešto spremniji stigli u Gruziju. Za x2 kvota je 1.60 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.