Sreda, 28/06 - Fudbal, Finska, Ykkonen
28/06Gnistan vs HIFK1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
27/06/2023 12:30
Vodeći tim finske druge lige veliki je favorit u ovom meču. Utakmica između dve prestoničke ekipe igra se u sredu u 17.30.
Gnistan

Pred ovo kolo Gnistan ima isti broj bodova kao i drugoplasirani Mikeli, ali ima bolju gol razliku, i što je važnije, utamicu manje odigranu. Ekipa Gnistana je iz Helsinkija, i u prvih deset utakmica nema poraz. Pored 7 pobeda, imaju još tri remija i sigurno su jedan od glavnih kandidata da se presele u elitni rang na kraju sezone u \'\'zemlji 1000 jezera\'\'. U dva prethodna kola Gnistan je bio vrlo ubedljiv. Prvo su pobedili SJK Akatemiju sa 5:2, a onda u gostima slavili protiv ekipa SalPa sa 3:1. Poslednjeg dana maja ispali su iz kupa, što može da bude i dobro po njih jer se sada u potpunosti mogu posvetiti prvenstvu i pokušaju da se plasiraju u prvu ligu.

HIFK

Prethodnu sezonu ovaj tim je proveo u elitnom rangu, ali nije bio dorastao tom izazovu u tom trenutku i na kraju je ispao, kao ubedljivo poslednji. Sada HIFK ne planira povratak u elitu, biće zadovoljni plasmanom u plej-of, a onda, ko zna, možda se i ukaže neka šansa. Sada su na petom mestu, ali su od prvoplasiranog Gnistana udaljeni sedam bodova i imaju utakmicu više. Nije ovo loš učinak za tim koji se obrukao u prvoj ligi, ali je nedovoljan da u konkurenciji Gnistana, Mikelija i Ekenasa urade nešto više. HIFK je takođe klub iz finske prestonice, poput Gnistana, pa je ovaj meč i gradski derbi. Zanimljivo da HIFK nije izgubio na poslednjih devet utakmica u prvenstvu, sada ima tri vezana remija, a u poslednoj odigranoj utakmici ispali su iz kupa tako što su od odličnog KuPS-a izgubili samo 1:0.

Predlog

Neće biti lako ekipi Gnistana da pobedi HIFK. Ova dva tima igrala su tri puta u 2023. godini, dva puta u liga kupu, tada je jednom bilo nerešeno, a drugi meč je dobio Gnistan. U prvenstvenom okršaju na početku sezone Gnistan je slavio kao gost na terenu HIFK-a sa 2:0. Očekujemo još jednu pobedu Gnistana, ali uz dosta muka. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.