Petak, 30/06 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
30/06Cork City vs Drogheda UnitedDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
28/06/2023 13:07
Dve ekipe iz donejg dela tabele u Republici Irskoj sastaju se u Korku. Meč je na programu u petak u 20.45.
Kork Siti

Povratnik u elitu i nekadašnji šampion nije najbolje otvorio sezonu. Posle 21 odigrane utakmice sakupili su 21 bod i to je sada dovoljno samo za pretposledne mesto na tabeli. Ta pozicija na kraju sezone vodi u baraž, a sigurno je da Kork Siti po svaku cenu želi da izbegne takav epilog. U dva prethodna kola su doživeli poraze, prvo na svom terenu od Dandalka a onda i na gostovanju kod Deri Sitija. Zanimljivo je da su pre te dve utakmice imali niz od čak četiri uzastopna trijumfa, i to nije jedini put da ovaj tim igra u seriji loše, pa dobro i tako stalno.

Drogeda

Gosti su sakupili dva boda više od svog domaćina ali daleko od toga da mogu biti zadovoljni takvim učinkom. I Drogeda će pokušati da izbegnu baraž, pošto smatramo da je poslednje mesto i ispadanje već rezervisano za UCD. Za to deveto mesto i igranje u baražu konkurenti su Kork, Drogeda i Slajgo Rovesri, dok će svi ostali timovi biti u borbi za plasman u evropske kupove. Drogeda je izgubila tri puta u poslednja četiri kola, u prethodnom su poraženi na svom terenu od Dandalka, ali su zato kolo pre toga pobedili odlični Sent Patriks.

Predlog

Ovo je treći ovosezonski susret ova dva tima, a treba reći da su pre toga poslednji put igrali jedni protiv drugih još 2017. godine. Razlog za to je ispadanje oba tima, pa kad su jedni bili u eliti, nisu ovi drugi i putevi im se nisu ukrštali. Kork je pobedio Drogedu na strani, a u Korku je bilo 1:1. Bodovi su važni iz ovog meča, važniji nego protiv nekih drugih timova, pa treba očekivati veliku borbu. Naš predlog je igra gol-gol, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.