Nedelja, 02/07 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
02/07Halmštad vs IFK Geteborg1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
29/06/2023 20:11
U nastavku švedske elitne lige igra se duel između Halmštada i Geteborga. Utakmica je zakazana za nedelju u 15 časova.
Halmštad

Za domaćina je pauza u prvenstvu došla baš u lošem trenutku. Halmštad je vezao četiri meča bez poraza, uz čak deset osvojenih bodova. Može se reći da su bili u odličnoj formi jer su u šest prethodnih utakmica izgubili, i to minimalno, samo od Malmea, a od mogućih 18 osvojili su 13 bodova. Pune tri nedelje nije se igrao prvoligaški fudbal u Švedskoj, a to je dovoljno vremena da tim ili ispadne iz forme, ili da se vrati u nju. Navijači Halmštada se nadaju da su njihovi ljubimci sačuvali formu sa kraja maja i početka juna, i da će u takvom stilu nastaviti u julu. Trenutno su na 7. mestu, i mogli bi još da napreduju.

Geteborg

Nekada najbolji švedski tim, slavni Geteborg, već godinama ne uspeva da se uključi u bitku za vrh. Ove sezone to još lošije izgleda, sada se Geteborg nalazi tek na 14. mestu sa samo 7 osvojenih bodova, koliko ima i pretposlenji AIK. U Švedskoj je takmičenje izjednačenije nego u drugim zemljama i prvak se često menja. Primer AIK-a koji je prošle sezone bio u samom vrhu, a sada u zoni ispadanja, dovoljno nam govori. Geteborg je bez pobede na poslednjih šest prvenstvenih mečeva, a pre pauze imali su tri vezana poraza. Poslednji trijumf zabeležili su još 4. maja kada su na svom terenu pobedili Degerfors, što im do sada i jedina pobeda, doduše vrlo ubedljiva sa 6:0.

Predlog

Sve što smo naveli ukazuje na to da je domaćin mnogo bliže pobedi u ovom meču. Međutim, svakakva iznenađenja su moguća u Švedskoj, posebno u okršajima timova koji ne spadaju u one najbolje. Ipak, Halmštad bi morao da roba da nastavi odličan niz rezultata i umeša se u deobu evropskih viza za naredno leto. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.