Ponedeljak, 03/07 - Fudbal, Egipat, Egypt Cup
03/07National Bank vs Pyramids1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
02/07/2023 13:16
U četvrtfinalu egipatskog kupa sastaju se Nacionalna Banka Egipta i drugoplasirani tim šampionata Piramids. Meč se igra u ponedeljak u 19.30.
Nacionalna Banka Egipta

Domaći tim je bez većih ambicija u prvenstvu, i u preostala dva kola ostaje im da samo potvrde opstanak. Još uvek nisu sigurni, imaju samo tri boda više od prvog tima ispod crte i potrebna im je još jedna pobeda da i matematički ostanu prvoligaši. Trenutno su u dobroj formi, mada su u poslednjem meču ubedljivo poraženi od, gotovo izvesno, novog šampiona, Al Ahlija. Pre tog zaostalog meča Nacionalna Banka Egipta je imala pet mečeva bez poraza sa tri pobede i dva remija, i to je, po svemu sudeći, bila serija koja će im omogućiti status elitnog ligaša i za narednu sezonu. Pokušaće nešto više da urade u kupu, žele plasman u polufinale, a pre meča sa Piramidsom u osmini finala pobedili su El Gaiš.

Piramids

Gosti su to samo formalno, pošto su oba tima iz Kaira. Piramids je zato mnogo kvalitetniji što pokazuje i tabela. U prvenstvu su fudbaleri Piramidsa na drugom mestu, imaju samo bod manje od vodećeg Al Ahlija, ali relano nemaju nikakvu šansu da na kraju postanu šampioni, iz prostog razloga što lider ima zaostatak od čak pet utakmica. Zbog obaveza u Afričkoj Ligi šampiona, oju su osvojili, fudbaleri Al Ahlija imaju mnogo odloženih mečeva i ne verujemo da mogu izgubiti toliko bodova da Piramids postane prvak. Zato će ovaj kairski tim pokušati da osvoji Kup Egipta. U osmini finala slavili su protiv Al Itihada, a sada su u seriji od devet uzastopnih pobeda, što u ligi što u kupu.

Predlog

Zanimljivo je da je Nacionlna Banka Egipta pobedila Piramids u prvenstvenom meču odigranom u martu. Pre toga je Piramids slavio u kupu prošle sezone, a i u ovaj meč, mada su gosti, ulaze kao favoriti. Naš predlog je dvojka, a za pobedu Piramidsa nad Nacionalnom Bankom Egipta koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.