Sreda, 05/07 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
05/07KTP vs Oulu1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
04/07/2023 15:20
U četvrtfinalu finskog kupa ekipa iz Kotke dočekuje odlični Oulu. Meč je na programu u sredu u 17.30.
KTP

Domaćin je sasvim solidno odigrao prvi deo sezone u finskoj letnoj ligi i trenutno se nalazi na sedmom mestu.Cilj je plasman među prvih šest timova nakon redovna 22 kola i ulazak u plej-of, čime bi automatski izborili opstanak, što je bio prevashodni plan. Ekipa iz Kotke može i više, ali sumnjamo da mogu do mesta koje narednog leta vodi u evropske kvalifikacije. zato im je kup šansa za tako nešto. Do četvrtfinala su uspeli da izbace dva dobra drugoligaša, Gnistan i Ekenas, dok su u početnim rundama imali lak posao protiv nižerazrednih timova. Najteži zadatak očekuje ih protiv odličnog Oulua, tima koji je pokazao više od njih u dosadašnjem toku prvenstva. U subotu je KTP odigrao bez golova na gostovanju kod Mariehamna.

Oulu

Gosti su u odličnoj formi što su pokazali u dve poslednje prvenstvene utakmice. Prv su iznenadili sjajni SJK i to u Seinajokiju i pobedili ga sa 4:1. Zanimljivo je da je SJK pre tog meča primio samo tri gola ukupno, a samo za 90 minuta fudbala protiv Olulua čak četiri. Taj trijumf potvrdili su prošlog vikenda u meču protiv Hake koji su lako rešili u svoju korist sa 3:0. Posle te dve pobede Uolu se učvrstio u vrhu tabele i sada zauzima 4. mesto. Zaostaju četiri noda za SJK-om i Helsinkijem, a od aktuelnoj šampiona imaju meč manje, pa bi ta razlika mogla da iznosi samo bod. Na ovaj način Oulu se uključio u borbu za evropske vize, mada prave bitke tek predstoje kada se liga podeli na dva dela. U kupu su, što je jako zanimljivo takođe izbacili SJK i to ponovo sa 4:1 u gostima, a posle toga bili su bolji i od Hake i VPS-a.

Predlog

U prvenstvenom okršaju između ova dva tima, odigranom takođe u Kotki pre tačno tri meseca, slavio je Oulu sa 2:0. Sada je ulog i veći, plasman u polufinale i prilika da se pobednik bori za trofej. Zato smatramo da će oba tima pružiti ono najbolje što umeju i imaju, ali je sgurno da je Oulu u takvoj konstelaciji u prednosti. Zato preporučujemo dvojku, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.