Sreda, 05/07 - Fudbal, Međunarodni, U21 European Championship
05/07Spain U21 vs Ukraine U211X2tip: 1
9 / 10 Ulog
04/07/2023 15:37
Stigli smo do same završnice Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije. U drugom polufinalu sastaju se selekcije Španije i Ukrajine, a meč se igra u glavnom gradu Rumunije Bukureštu u sredu od 21 čas.
Španija U21

Ne možemo reći da nas je iznenadio plasman Španije u završnicu EURA za mlade reprezentacije. U ovoj zemlji se dobro radi sa mladim fudbalerima, a mnogo njih već ima solidno igračko iskustvo u La Ligi ili Segundi. Tu pre svih mislimo na Paredesa iz Bilbao, Rodrija iz Betisa, Baenu iz Viljareala i mnoge druge. Golovima su se istakli Abel Ruiz iz Brage i Serhio Gomez član Mančester Sitija, dok je na golu odličan Arnau Tenas, član Barselone. U grupi su Španci pobedili Rumuniju i Hrvatsku, a onda sa Ukrijncima podelili bodove u meču koji se igrao samo za prvo mesto. Pošto su oni bili prvi u četvrtfinalu im je rival bila selekcija Švajcarske, sa kojom nikako nije bilo lako. Dozvolila je Furija Sajdžijama da izjednači u sudjkoj nadoknadi i uvede meč u produžetke, ali je Miranda svojim golom omogućio trijumf Špancima i plasman u polufinale.

Ukrajina U21

Da Ukrajinci imaju odličnu generaciju videli smo još u kvalifikacijama kada su se sastajali sa selekcijom Srbije. Nisu razočarali ni na šampionatu Evrope, naprotiv, evo ih, sasvim zasluđeno, u polufinalu. Posle pobeda nad Hrvatskom i Rumunijom u grupi, te remijem sa Španijom, u četvrtfinalu su za protivnika dobili pobednika grupe A, ekipu Francuske. Mada su Trikolori bili favoriti, Ukrajinci su slavili sa 3:1, i pored vođstva Francuske u ranoj fazi meča. Sudakov je sa dva pogotka preokrenuo već do poluvremena, a konačni udarac Petlićima zadao je Bondarenko pred kraj meča. Jako je zanimljivo da su se ove dve selekcije našle u istoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na EURO, a Francuska je bila bolja i osvojila prvo mesto, samim tim i direktan plasman, dok su Ukrajinci morali u baraž u kome su bili bolji od Slovačke.

Predlog

Pošto su se već sreči na ovom šampionatu trebalo bi da se Ukrajinci i Španci dobro poznaju. Međutim, treba reći da taj meč nije imao ni približnu važnost kao ovaj, pošto su pre njega obe selekcije već izborile nokaut fazu, a igralo se samo za prvo mesto u grupi. Remi u tom meču trebalo bi da znači da je kvalitet ove dve reprezentacije približan, ali nam se čini da su mladi Španci mnogo iskusniji kada su jake utakmice u pitanju i da su u Bukureštu bliži trijumfu. Za jedinicu se u kaldionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.