Četvrtak, 06/07 - Fudbal, Litvanija, A Lyga
06/07Žalgiris vs RiteriaiPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
05/07/2023 13:45
Evo jedne utakmice litvanskog fudbalskog šampionata. Žalgiris u Viljnusu dočekuje slabi Riterai u četvrtak od 18 časova.
Žalgiris

\'\'Zelena šuma\'\' i dalje ima primat u Litvaniji, mada je jedno vreme Suduva bila šampion, a sada je Panevežis opasan konkurent. Ipek, prethodnu sezonu Žalgiris je okončao sa čak 21 bodom više od drugoplasiranog Kauno Žalgirisa i već od naredne sedmice predstoje im kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi rival biće im makedonska Struga, pa su im solidne šanse da prođu u narednu rundu. Sada je u fokusu domaći šampionat, trenutno su drugi iza Panevežisa, imaju tri boda manje i utakmicu više odigranu, a to u ovakvoj ligi nije mala prednost. Žalgiris je u seriji od sedam mečeva bez neuspeha, sa pet pobeda i dva remija. Poslednji put su izgubili u prvenstvu od Suduve još 20. maja.

Riterai

Gosti su takođe iz Viljnusa i ovo mu dođe nešto kao gradski derbi. međutim fudbal nema popularnost košarke u Litvaniji, pa nema ni nekih velikih rivalstava. Riterai je na poslednjem mestu, imaju samo 14 bodova, koliko i Džiugas koji je ispred njih. Iz lige ispada samo poslednjeplasirani tim, dok će onaj koji zavši na pretposlednjem mestu morati u baraž. Za Riterai je prvi cilj izbeći poslednju poziciju, a pokušaće da prestignu bar dva tima i tako obezbede opstanak bez igranja baraža. Nisu u dobrom momentumu, bez pobede su 11 utakmica uzastopno, i taj loš niz glavni je razlog ovakvog plasmana. Prethodne godine Riterai je bio sasvim solidan, završio je na petom mestu, i samo za jednu poziciju mu je izmakao plasman u evropske kupove.

Predlog

Ovo je već treći ovosezonski okršaj ove dve ekipe iz Viljnusa. Prva dva meča dobio je Žalgiris, ali ne toliko ubedljivo, bilo je 1:0 i 2:0. Poslednji put kada je Riterai pobedio starijeg rivala iz Viljnusa bio je kraj maja 2020. godine. Jasno je ko je favorit, a Žalgiris mora da drži korak sa Panevežisom. naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.85 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.