Četvrtak, 06/07 - Fudbal, Island, 1 deild
06/07Fjölnir vs Leiknir Reykjavík1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/07/2023 14:00
Meč se igra u Grafavoguru, a domaći tim je veliki favorit u okršaju sa ekipom iz prestonice. Utakmica druge lige Islanda igra se u četvrtak u 20.30.
Fjolnir

Tim iz Grafavogura nalazi se na drugom mestu u islandskoj drugoj ligi, a u prošlom kolu imao je priliku da se eventualnom pobedom nad vodećim Aftureldingom zameni sa njim na prvom mestu. Međutim, Fjolnir je poražen na ovom gostovanju sa 4:3, pa sada, posle 9 kola, zaostaje za liderom pet bodova. Njihov konačni cilj jeste povratak u elitu, mada to neće biti lako ostavriti na direktan način, s obzirom da će to poći za rukom samo prvaku, a timovi od drugog do petog mesta moraće u plej-of za još jedno upražnjeno mesto. Prethodnu sezonu Fjolnir je završio tek na 4. estu, a tada se nije igrao plej-of, nego su dve prvoplasirane ekipe išle u prvu ligu, a to su bili Filkir i Kopavogur. Poraz od Aftureldinga bio je prvi u sezoni za Fjolnir, pre njega su imali pet pobeda i tri remija.

Leiknir

Gosti su još jedan tim iz Rejkjavika, ali daleko od kvaliteta Vikingura, Valura i ostali prestoničkih prvoligaša. Novu sezonu su započeli dosta slabo, imaju po dve pobede i dva remija, uz čak pet poraza u prvih devet kola. To je u ovom momentu dovoljno samo za 10. mesto, pa je za Fjornir najbitnije da ostanu u ovom rangu, s obzirom da dve ekipe ispadanju u treću ligu, a oni su tik iznad crte. Leiknir je prethodnu sezonu proveo u eliti, na kraju je bio poslednji i ispao, a nije mu pomoglo ni to što se po prvi put igrao plej-aut. Završili su na 12. poziciji i zajedno sa Akranesom se preselili u drugu ligu. Niz od sedam utakmica bez pobede prekinuli su u prethodnoj rundi kada su slavili sa 3:0 protiv Njardvika na svom terenu.

Predlog

Fjornir je pomalo razočarao porazom od Aftureldinga mada na prvi pogled se čini da je meč bio neizvestan. Ustvari nije, već posle prvih 45 minuta lider je vodio sa 4:1, a Fjolnir je tek u samom finišu sa dva brza gola ublažio poraz. Sada moraju da pobede prošlogodišnjeg prvoligaša i održe korak sa Aftureldingom i čekaju revanš u Grafavogru protiv lidera. Naš predlog je jedinica, za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.