Subota, 08/07 - Fudbal, Norveška, 1st Division
08/07Sogndal vs JervUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
06/07/2023 13:05
U 15. kolu norveške druge lige ekipa Sogndala dočekuje Jerv. Meč je na programu u subotu u 15. časova.
Sogndal

Ekipa iz Sogndala je u prethodnom kolu bila vrlo ubedljiva na gostovanju kod Skida i slavila je sa 4:2. Bio je to jedan pravi norveški meč sa mnogo golova i još više prilika, a odbrane su bile u drugom planu. Slično je bilo i u utakmici pre te kada je Sogndal igrao u kupu protiv prvoligaša Sarpsborga, a taj meč su izgubili sa 4:3. Sada se u potpunosti okreću prvenstvu, trenutno su na visokom četvrtom mestu, a od vodećeg Kongsvingera imaju šest bodova manje. Po kvalitetu Sognadal se može boroti za jedno od prva dva mesta i direktan ulazak u elitu, ali čak i da budu igrali u plej-ofu, imaju čemu da se nadaju.

Jerv

Gosti možda nemaju takve ambicije, ali treba podsetiti da su oni prošle sezone bili deo elitnog ranga norveškog fudbala. Istina, Jerv je pomalo neplanirano pre dve godine izborio plasman u prvu ligu, tada su to uradili kroz baraž, ali nisu, ni organizaciono, a ni po kvalitetu, u tom trenutku bili dorasli elitnom rangu. Na kraju su bili poslednji i ispali ekspresno nazad u drugu ligu. Ovu sezonu počeli su nešto opreznije, posle 14 kola nalaze se na 6. mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Za Jerv je, barem to tako izgleda, to i maksimum u regularnom delu sezone, a ako se plasiraju u plej-of, onda će imati priliku da urade nešto više, mada nam se čini da nisu preterano rapoloženi za još jednu avanturu u prvoligaškoj konkurenciji.

Predlog

Obe ekipe igraju na gol više, te stoga smatramo da će ovo biti jedan efikasan meč. Nisu se sastajali dve godine, a tadašnja dva okršaja nisu obilovala pogocima. Ovog puta mislimo da će golova biti, pa je naš predlog 3+. Koeficijent za ovaj tip je 1.58 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.