Subota, 08/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
08/07SJK vs Honka1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
06/07/2023 13:20
Domaćin nije pobedio u dve pretgodne utakmice i sada ima imperativ osvajanja tri boda. U Seinajoki dolazi Honka u subotu u 16 časova.
SJK

Ekipa iz Seinajokija je pala na treće mesto, ali i dalje može da se vrati na vrh jer ima dve utakmice manje odigrane od KuPS-a i Helsinkija koji su ispred njih. Sa aktuelnom šampionsom iz prestonice imaju isti broj bodova, dok vodeći KuPS ima tri više. Moglo bi se dogoditi da su ishodi prethodna dva meča naznaka pada forme kod ekipe SJK-a, oni su prvo ubedljivo izgubili na svom terenu od Oulua sa 4:1, da bi onda osvojili samo bod na gostovanju kod Ilvesa. Pre meča sa Ouluom SJK je ukupno primio tri gola u prvenstvu, a samo na tom meču mreža im se tresla četiri puta. Protiv Ilvesa su vodili do pred kraj, ali su ponovo ostali bez pobede. SJK je u prednosti u odnosu na timove ispred njih jer ne igra u evropskim kupovima i moći će maksimalno da se posvete prvenstvu, pogotovo jer su ispali i iz domaćeg kupa, takođe od Oulua, koji im je, čini se, najnezgodniji rival.

Honka

Gosti su u odličnoj formi, nisu izgubili na poslednjih šest utakmica, četiri puta u ligi i dva puta u Kupu Finske. Honka se već plasirala u polufinale najmasovnijeg takmičenja i možda je to prava prilika za njih, da osvajanjem kupa izbore izlazak u Evropu narednog leta. U prvenstvu su trenutno na petom mestu, za vodećim KuPS-om zaostaju 11 bodova, a učinak iz 15 utakmica im je čista \'\'petica\'\', po 5 pobeda, remija i poraza. Prošle sedmice su na svom terenu ugostili aktuelnog šampiona Helsinki i uspeli da ostanu neporaženi, meč je zavrpšen rezultatom 1:1. Honka je prošlu sezonu završila na trećem mestu i igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Već u četvrtak ih čeka prvi meč protiv kazahstanskog Tobola u gostima, dok je revanš sedam dana kasnije u Finskoj.

Predlog

Kada se sastaju ova dva tima retko ima puno golova. Poslednja dva meča završena su rezultatom 0:0, a poslednji put su se sastali 15. aprila kada je domaćin bila Honka. Smatramo da je SJK sada u blagoj prednosti, pre svega jer Honku očekuje naporan put i duel u Kazahstanu, dok domaćin nema tih problema. Ne verujemo da će SJK dva puta zaredom kiksirati na svom terenu, pa predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu SJK-a u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.