Subota, 08/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
08/07FH vs KAUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
06/07/2023 13:36
Ovo je meč 14. kola islandske elitne lige. FH dočekuje ekipu iz Akurejrija. Utakmica se igra u subotu u 19 časova.
Hafnarfjordur

Domaći tim igra od sjaja do očaja, bar je tako bilo u dva prethodna kola. FH je prvo na svom terenu sa 4:0 pobedio ekipu Frama, dok je samo šest dana kasnije poražen sa 5:0 od Stjarnana. Takvim igrama teško će Hafnarfjordur uspeti da se umeša u bitku za sam vrh tabele, mada su u ovom momentu na visokom četvrtom mestu posle 13 odigranih mečeva. To samo pokazuje koliko je kvalitet timova ujednačen i to je za jednu ligu prava stvar. Šampionu Islanda se menjaju skoro svake godine i sigurno je da se tako populariše ovaj sport na Ostrvu, posebno nakon dobrih rezultata reprezentacije ove zemlje i igranja na Mundijalu u Rusiji i EURU u Francuskoj. Poraz od Stjarnana bio je prvi posle serije od pet utakmica bez neuspeha za FH u prvenstvu, ali su ispali iz kupa posle poraza od aktuelnog šampiona Breidablika.

Akurejri

Gosti su takođe u gornjoj polovini tabele, nalaze se na 6. mestu pred ovo kolo, a to je poslednje koje vodi u plej-of. Za Akurejri je i krajnji cilj da se plasira u doigravanje za titulu, mada realno i nemaju neke velike šanse, ne samo da osvoje pehar, već i za izlazak u Evropu. U poslednja dva prvenstvena meča doživeli su identične poraze, izgubili su sa po 2:0 od KR Rejkjavika i Vestmanejara, ali su zato napravili prvorazredno iznenašenje eliminacijom Breidablika iz kupa u prošlu sredu. Posle 90 minuta rezultat je bio 2:2, ali je Akurejri bio uspešniji posle izvođenja penala, te se tako plasirao u finale najmasovnijeg takmičenja, i čeka svog rivala. To će, sigurno je, biti rival iz Rejkjavika, s obzirom da u drugom polufinalu igraju KR Rejkjavik i Vikingur.

Predlog

Kup je velika šansa za Akurejri da narednog leta igra u evropskim kupovima. Osvajanjem najmasovnijeg takmičenja stigli bi napokon i do nekog trofeja, pa će to finale biti u njihovom fokusu u narednom periodu. FH mora da se vrati na pobednički put, a ono što je sigurno da FH daje dosta golova na svom terenu, u poslednjih šest dali su najmanje dva. U prvom delu sezone Akurejri je slavio protiv Hafnarfjordura sa 4:2, a sada je naš predlog domaćin daje dva gola. Za T12+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.