Nedelja, 09/07 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
09/07Sirijus vs HamarbiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
07/07/2023 17:08
Za obe ekipe je kasno da se uključe u borbu za vrh, pa je prvi zadatak da obezbede opstanak. Meč se igra u nedelju u 15 časova.
Sirijus

Ekipa iz Upsale doživela je poraz u prošlom kolu od lidera Malmea. Teško da su u tom meču mogli da očekuju nešto više, ali su sada stigli u opasnu zonu jer zauzimaju tek 12. mesto sa 14 bodova, samo četiri više od prvog tima ispod crte AIK-a iz Stokholma. Ne može se reći da je Sirijus igrao slabo, bilo je tu dobrih partija i pobeda, a zanimljivo je da su sva tri trijumfa ostvarili neposredno pred pauzu u prvenstvu kada su vezali tri trijumfa, protiv Bromapojkarne, Varnama i Geteborga. Ova ekipa podjednako dobro igra na strani i na svom terenu, po sedam bodova su osvojili i kući i na strani, jedino što su u gostima odigrali meč više.

Hamarbi

U švedskim krugovima Hamarbi je mnogo poznatiji tim, bivši šampion ove zemlje, ali sezona nije po planu. Oni su na pauzu otišli posle dve dobre igre, remija sa Halmštadom i pobede nad Bromapojkarnom, ali su u prvom meču po nastavku prvenstva izgubili na gostovanju kod Elfsborga. U tom meču ni nisu bili favoriti, pa poraz nije tako teško pao. Sada su na 9. mestu, imaju 16 bodova i jako su daleko od borbe za izlazak u Evropu. Prošla sezona bila je odlična, na kraju su završili kao treći, pa ih čekaju kvalifikacije za ligu konferencija. Preskočiće prvo kolo, a rival u drugom nije nimalo lak, radi se o holandskom Tventeu.

Predlog

Zanimljivo je da su ove dve ekipe odigrale prijateljski meč tokom pauze u prvenstvu. Hamarbi je slavio ubedljivo sa 4:1, ali to ne mora da bude realan odnos snaga. Hamarbi igra znatno slabije na strani, još uvek nemaju nijednu pobedu u gostima, pa je možda ovo šansa da stignu do prve. Ipak, realnije je da vidimo barem po gol na obe strane, pa je naš predlog GG sa koeficijentom 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.